Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2024 v 16:30
Čas čtení 4:04
Dominik Vetrák

10 nejlepších krimi seriálů s mysteriózní zápletkou či zvratem, které teď najdeš na Netflixu

10 nejlepších krimi seriálů s mysteriózní zápletkou či zvratem, které teď najdeš na Netflixu
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Máš hlad po inteligentních, dobře zahraných a emotivních dramatech se skvělou pointou? Vybrali jsme pro tebe 10 nejlepších, které má momentálně v nabídce Netflix.

Na Netflixu najdeš nejmíň 100 skvělých a úspěšných seriálů, kterým bychom dali alespoň sedm hvězd z deseti. Ale taky tam najdeš tisíce těch, které jsou jenom průměrné a ve výsledku za tvoji pozornost nestojí. Vybrali jsme pro tebe seriálové hidden gems, které tě posadí na zadek nečekanou zápletkou a mrazivou atmosférou. Jestli nedáš dopustit na tajemné a kriminální příběhy, čti dál!

Klasiky jako Breaking Bad, Better Call Saul nebo Peaky Blinders jsme vynechali, ne proto, že by snad nestály za pozornost, ale abychom ti mohli představit méně známé, ale přesto skvělé tituly.

1. Těla

Seriál Bodies se odehrává v Londýně a sleduje čtyři detektivy z různých časových období – z 90. let 19. století, 40. let 20. století a další z roku 2014 a 2050. Každý z nich najde identické mrtvé tělo, což je vede ke zjištění, že jejich případy spolu souvisí napříč časem. Každý z detektivů řeší svou část hádanky a vraždy, aby společně objevili souvislost mezi časovými liniemi a poskládali útržky do jednoho celku.

Proč stojí za vidění?

Diváci a divačky, kteří mají rádi záhadné zápletky, meta otázky na téma cestování časem a tajemství přesahující celé generace, si děj rychle oblíbí. Herec Stephen Graham (Podfu(c)k, Bod varu) zde také exceluje.

2. Ripley

Tom Ripley je mladý muž z chudých poměrů. Díky svému šarmu, inteligenci a schopnosti manipulovat s ostatními se dostane do světa bohatých a mocných. Příběh začíná v 60. letech 20. století, kdy si bohatý byznysmen Herbert Greenleaf Toma Ripleyho najme, aby přivezl z Itálie marnotratného syna a dědice Dickieho. Vychytralý Tom se ale místo toho zaplete do série lží, podvodů a vražd.

Doporučeno
Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové 13. srpna 2024 v 18:30

Proč stojí za vidění?

Už jen kvůli skvělému výkonu Andrewa Scotta (ano, to je ten hot kněz z Potvory a hrál i  v Sherlockovi). Seriál adaptuje slavný knižní příběh Patricie Highsmith, podle nějž byl natočen i stejnojmenný film s Mattem Damonem v hlavní roli. Seriál jde více do hloubky a líčí nástrahy spojené Ripleyho životem na dvě strany systematičtěji. 

3. Ozark

Marty Byrde (Jason Bateman) je finanční poradce z Chicaga, který žije zdánlivě klidným a nekonfliktním rodinným životem. Tajně však pere peníze pro jeden z největších mexických kartelů. Jednoho dne se všechno zvrtne a on i jeho rodina musí odjet do malého městečka Ozark. Tam musí pro mafiány vydělat a vyprat desítky milionů dolarů.

Proč stojí za vidění?

Ozark je jedním z nejlepších kriminálních seriálů 21. století se spoustou zvratů a nečekaných dějových událostí. Kromě fantastických herců a hereček (mimo Batemana stojí za zmínku fantastická Laura Linney nebo Julia Garner) se diváctvo může těšit na ponurou, mrazivou atmosféru, působivý vizuál a skutečně dramatickou zápletku.

4. Hříšnice

Každá jednotlivá série této mysteriózní podívané zobrazuje úplně jiný kriminální případ. V centru každého z příběhů však vždy stojí detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman ze Dne nezávislosti). Asi nejlepší je první série, ve které diváci sledují Coru (Jessica Biel). Ta je šťastně vdaná, má dítě a žije si spokojeně. Dokud jednoho dne na pláži z ničeho nic nevstane a neprobodne muže, o kterém tvrdí, že ho v životě neviděla. 

Proč stojí za vidění?

Strhne tě zajímavá zápletka, dějové zvraty a skvěle vyobrazené procedurální vyšetřovací postupy detektivů. Seriál si navíc vysloužil dvě nominace na Zlatý glóbus, což vypovídá o jeho kvalitách. Tomatometer mu pak přisuzuje lichotivých 92 procent.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemčení?

  • Který seriál o znásilnění tě dojme k slzám.
  • Jaké dva neprávem opomíjené asijské seriálové trháky na Netflixu najdeš.
  • O seriálu s morálně komplikovanými postavami, který se odehrává v krásném Římě.
  • O serálu, který je založený na skutečných událostech, z nichž mrazí.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 165177 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: PPV kód na Oktagon 61 , Pizza v Oggi ZDARMA nebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse