Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2024 v 16:29
Čas čtení 0:59
Anna-Marie Hanzlíková

Dcera Kláry Dostálové se vdala. A internet ji bodyshamuje. Proč je to špatně?

Dcera Kláry Dostálové se vdala. A internet ji bodyshamuje. Proč je to špatně?
Zdroj: Úřad vlády ČR
OSOBNOSTI BODY SHAMING ČESKO HNUTÍ ANO
Uložit Uložené

Poslankyně Evropského parlamentu se o víkendu pochlubila, že provdala dceru. Kromě gratulací se ale v komentářích objevily i narážky na těla obou žen.

„Dovolte mi se s vámi podělit o nejkrásnější rodinnou událost letošního léta. Svatba mojí milované dcery Denisky,“ napsala bývalá ministryně za hnutí ANO pod příspěvek, kde pózuje společně s oběma novomanžely.

Doporučeno
Jsou Meghan a Harry mizerní zaměstnavatelé? Před zahraniční cestou je opustil klíčový člověk Jsou Meghan a Harry mizerní zaměstnavatelé? Před zahraniční cestou je opustil klíčový člověk 19. srpna 2024 v 15:32

Jenže kromě gratulací se na sociálních sítích začaly k osobní události objevovat i nechutné komentáře. „Tak tady bída není. Opravdu moc hezký obrázek. Všichni pěkně vyžraní. Takový český, malý,“ píše jeden z uživatelů na Instragramu. „Denisky je kus,“ neodpustil si další. Pod fotkou také komentují tělo Dostálové zetě a dokonce se diví, že Denisa „před svatbou měla půl roku běhat a držet dietu, jako jiné nevěsty,“.

Ještě méně vybíraví pak byli i lidé na X (Twitteru). „ANO, rodina Dostálová je tlustá a měl by jim to konečně někdo říct,“ komentuje jeden z uživatelů. „Jak vypadat jako vychrtlík: postavit se vedle vlastní dcery...,“ útočí další.

Co je na tom špatně?

Uuuuf. Co nám na tomhle vadí, trefně shrnuje Zuzana Kacvinská z profilu @hrackypodlekacky, kde se věnuje sexuální a body pozitivitě. „Body shaming dcery Kláry Dostálové ve svatebních šatech, jako vážně? Nikoho nenapadlo, že chtěla mít ve svůj svatební den šaty, které se jí LÍBÍ?“ připomíná, že svatební den si máme právo užít, nehledě na to, jak vypadáme nebo kolik vážíme. Nic jako vhodná váha do  svatebních šatů totiž neexistuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Kacvinská 🐳 (@hrackypodlekacky)

„Pokud se vám některé oblečení líbí a je vám pohodlné, na ničem jiném NESEJDE. Nemáte povinnost nosit oblečení podle nějakých měřítek, aby se na vás lidem lépe koukalo,“ připomíná influencerka.

Domů
Sdílet
Diskuse