Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2024 v 18:01
Čas čtení 4:44
Magdalena Trajerová

Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa

Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa
Zdroj: Instagram / @alix_earle
ZAHRANIČÍ INFLUENCEŘI
Uložit Uložené

Platforma RollingStone vyhlásila 25 nejvlivnějších internetových tvůrců za tento rok.

 Časopis RollingStone hodnotil 500 nominovaných tvůrců podle míry engagementu, růstu, interakce s vrstevníky, počtu sledujících a pocitu, který daný influencer ve členech redakce vyvolává. Podle těchto ukazatelů vytvořil žebříček 25 nejvlivnějších tvůrců za rok 2024.

25. Wendy Guevara

Wendy Guevara
Wendy Guevara Zdroj: Instagram @soywendyguevaraoficia

Platforma: TikTok

Sledující: 4,6 milionu

Nejvyhledávanější internetová celebrita v Latinské Americe se stala oblíbenou v roce 2017, kdy internet obletělo video, jak se s kamarádkou ztratila v lese. Zabývá se převážně živými streamy, v nichž mimo jiné otevřeně mluví o své trans identitě. Pochází z Mexika.

24. Nimay Ndolo

nimay ndolo
Zdroj: Nimay Ndolo/Instagram

Platforma: TikTok

Sledující: 2,4 milionu

Ndolo mluví ve svých videích hravě a vtipně o politice, technologiích, ale třeba i o módě. Na internetu otevírá debaty na důležitá témata jako je volební právo, duševní zdraví, stárnutí generace Z či podmínky v New Yorku, kam se nedávno přistěhovala.

23. Mandy Lee

mandy lee
Zdroj: OldLoserInBrooklyn/Instagram

Platforma: TikTok

Sledující: 530,600

K její výzvě, aby lidé nekupovali tři měsíce nové oblečení, se přidalo víc než 30 tisíc uživatelů. Lee se snaží přesvědčit sledující, aby se vyhnuli rychlé módě a přemýšleli o každém nákupu. „Když lidé znají svůj styl, ze své podstaty méně plýtvají,“ říká. Tvoří pod nickem OldLooserInBrooklyn.

22. Reece Feldman

guywithamoviecamera feldman
Zdroj: guywithamoviecamera/Instagram

Platforma: TikTok

Sledující: 2,4 milionu

Proslavil se vtipnými klipy ze zákulisí natáčení filmů Úžasná paní Maiselová, později pak Léto, kdy jsem zkrásněla. Z asistenta produkce, který natáčel ve studiích bez svolení, se stala hvězda. Říká si guywithamoviecamera.

21. Aliyah’s Interlude

Aliyahs interlude
Aliyahs interlude Zdroj: Instagram @aliyahsinterlude

Platforma: TikTok

Sledující: 2.9 million

Aliyah’s Interlude se stala populární pro svou módní estetiku, která podle ní dostala název AliyahCore. V roce 2023 jí vyšel debutový singl It Girl, který dlouhou dobou trendoval na Tiktoku. „Vytvářím obsah pro lidi, kteří se necítí být přijímáni ve svém vlastním životě, kteří jsou ve svých komunitách vyvrženci,“ říká o své tvorbě.

20. Ahnesti Monet McMichael

monetmcmichael
Zdroj: monetmcmichael/Instagram

Platforma: TikTok

Sledující: 3,8 milionu

„Internetová bestie“ všech se proslavila hlavně svými upovídanými GRWM videi. Vydala svou vlastní vůni, prošla se po červeném koberci Oscarů a spolupracuje s globálními značkami, třeba s Garnierem.

19. RDCWorld1

rdcworld1
Zdroj: rdcworld1/Instagram

Platforma: YouTube

Odběratelé: 7 milionů

Kanál RDCWorld1 – zkratka pro Real Dreams Change the World byl původně spuštěn jako propagace manga pořadu The Resistance skupinky nadšenců z Texasu. Když ale začali zveřejňovat scény s basketbalovou tematikou, všimla si toho NBA a s kanálem navázala spolupráci. Parta mladých kluků komentuje popkulturu a dělají si srandu ze všeho, co nás obklopuje.

18. Toni Bravo

Toni Bravo
Toni Bravo Zdroj: instagram / @bonitravo

Platforma: TikTok

Sledující: 582,000

Toni Bravo se zabývá zveřejňováním recenzí make-upu zaměřených na inkluzi. „Zprávy, které jsem dostávala po zveřejnění, ve mně vyvolaly pocit, že je to mnohem větší problém než jen najít tužku na rty, která vyhovuje mému tónu pleti,“ říká. Svými postřehy se stala jedním z nejrychleji rostoucích beauty účtů na Tiktoku.

17. Omar Herz Show

Omar Herz Show
Omar Herz Show Zdroj: Instagram / @omarherzshow

Platforma: Instagram

Sledující: 1,6 milionu

Duo Omar Shareed a Mohammed Herzallah dokumentují svou „každodenní rutinu ve válečné zóně Gazy.“ Svými videi nabízejí perspektivu, kterou by žádné jiné médium nemohlo nabídnout. Zaznamenávají i nejmenší detaily toho, jak se civilisté přizpůsobují a přežívají.

16. Wisdom Kaye

Wisdom Kaye
Wisdom Kaye Zdroj: Instagram @wsdm

Platforma: TikTok

Sledující: 11,6 milionu

Kaye je jeden z nejvlivnějších hlasů v online světě módy. Proslavil se reprodukcí přehlídkových outfitů s omezeným rozpočtem či stylováním looků na základě barvy či ovoce.

15. Hasan Piker

Hasan Piker
Hasan Piker Zdroj: Instagram / @hasandpiker

Platforma: Twitch

Sledující: 2,7 milionu

Fanoušci si Pikera oblíbili pro jeho mnohahodinové streamy, v nichž leckdy kontroverzně rozebírá současné politické události.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse