Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Form Factory.
2. září 2024 v 14:30
Čas čtení 1:28
Sponzorovaný obsah

Čeští studenti budou mít více pohybu. Nový projekt možná dorazí i na tvou školu

Čeští studenti budou mít více pohybu. Nový projekt možná dorazí i na tvou školu
Zdroj: Form Factory
SPORT ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL
Uložit Uložené

Projekt FIT-4-SCHOOL reaguje na statistiky týkající se nadváhy českých školáků a studentů.

Podle statistik Státního zdravotního ústavu z března 2024 má 25 % dětí v Česku nadváhu a 14 % dětí trpí obezitou. A to není zrovna málo. Na tato alarmující čísla zareagovala společnost Form Factory a společně s GTS Alive (ISIC ČR) přišla s projektem FIT-4-SCHOOL, který má studenty na středních a vysokých školách aktivně zapojit do cvičení a zdravého životního stylu. Možná se tenhle projekt dostane i na tvoji školu.

Více pohybu na školách

FIT-4-SCHOOL představuje iniciativu, která spojuje zábavu se vzděláváním a motivací k aktivnímu životnímu stylu. Součástí projektu jsou tematické semináře, tréninkové lekce, sportovní hodiny, motivační výzvy a vzdělávací programy, které jsou navrženy tak, aby oslovily a inspirovaly studenty i pedagogy k vyšší pohybové aktivitě a dlouhodobému vzdělávání v oblasti sportu a aktivního pohybu.

Form Factory, studenti
Zdroj: Form Factory

Rozsah projektu FIT-4-SCHOOL je ambiciózní, zahrnuje pokrytí širokého spektra středních a vysokých škol v České republice s dosahem alespoň 40 000 studentů a školského personálu v horizontu 2 let. Cílem projektu je zvýšení motivace generace Z a Alfa k aktivnímu pohybu, podpora povědomí o fitness jako nástroji pro dlouhodobě udržitelné zdraví, podpora zlepšení kvality života v rámci fyzického i duševního zdraví, utváření zdravých pozitivních návyků a socializace mladých lidí.

"Snažíme se přinést inovativní přístup k boji s obezitou mezi mladou generací. Projekt FIT-4-SCHOOL není jen o cvičení, ale o vytváření zdravých životních návyků a pozitivního vztahu k pohybu. Věříme, že investice do zdraví a fitness našich studentů má dlouhodobý pozitivní dopad na celou společnost," uvádí k projektu Štefan Blahovec, CEO společnosti Form Factory.

Jako vydavatel studentských průkazů ISIC se dlouhodobě snažíme přicházet s projekty, které studentům pomohou v různých oblastech života. A jen málo oblastí je důležitějších než fyzické a duševní zdraví, proto jsme se rádi zapojili do tohoto osvětového programu a propojili jej s některými našimi partnerskými školami. Zároveň chystáme velký průzkum mezi studenty, který zmapuje jejich pohled na výuku tělocviku na školách,“ řekl ředitel společnosti GTS Alive Radek Schich. 

Projekt už startuje

Pilotní fáze začíná již v září 2024 na vybraných školách Prahy 3 a 7 a v Brně, kde se projekt bude testovat a postupně zdokonalovat celkový program. Následně, v novém školním roce, se plánuje rozšířit účast projektu na další školy, aby se mohlo zapojit více studentů a pedagogů do této nové zdravotní iniciativy.

Domů
Sdílet
Diskuse