Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2024 v 13:31
Čas čtení 1:11
Veronika Ábelová

Hledá se nový Harry, Ron a Hermiona! Jaké dětské herce tvůrci hledají?

Hledá se nový Harry, Ron a Hermiona! Jaké dětské herce tvůrci hledají?
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložit Uložené

Začalo pátraní po legendární trojici z Harryho Pottera. Pro novou seriálovou adaptaci z dílny HBO se hledájí dětské postavy pro role Harryho Pottera, Hermiony Grangerové a Rona Weasleyho.

První díl seriálu, ve kterém se dočkáš spousty nových příběhů ze světa čar a kouzel, by se měl na streamovací platformě Max objevit v roce 2026. Na nové televizní sérii z dílny Warner Bros. a Maxu se nicméně podílí i kontroverzní autorka knih J. K. Rowling. Teď byl každopádně zahájen casting na ústřední trojici z příběhu o Harrym Potterovi. Týká se dětí, kterým bude v době natáčení 9 až 11 let a jsou z Velké Británie nebo Irska.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Harry Potter (@harrypotter)

Jak informoval magazín The Independent, zájemci musí nejprve zaslat dvě krátká videa. V jednom videu budou přednášet básničku nebo vyprávět příběh. Výběr ale musí volit tak, aby něměl nic společného s příběhem Harryho Pottera. Ve druhém videu potom budou mluvit o sobě nebo o členovi rodiny, kamarádovi či mazlíčkovi, ke kterému mají blízko.

Doporučeno
Víme, kdy vyjde očekávaný seriál o Harrym Potterovi. Podílí se na něm i J. K. Rowling Víme, kdy vyjde očekávaný seriál o Harrym Potterovi. Podílí se na něm i J. K. Rowling 24. února 2024 v 13:00

„Dbáme na inkluzivní a různorodé obsazení,“ uvedla castingová agentura. „Do každé role prosím přihlaste kvalifikované umělce bez ohledu na etnický původ, rasu, pohlaví, postižení, sexuální orientaci, genderovou identitu nebo jakýkoliv jiný zákonem cháněný dův, pokud není uvedeno jinak,“ píše se v prohlášení. Herci se mohou přihlašovat do konce října.

Doporučeno
Ginny z Harryho Pottera si přeje, aby se v novém seriálu objevily příběhy, které se nedostaly do filmů Ginny z Harryho Pottera si přeje, aby se v novém seriálu objevily příběhy, které se nedostaly do filmů 4. září 2024 v 11:30

Nedávno se k novému seriálu vyjádřila představitelka Ginny, Bonnie Wright. „Je tu tolik věcí, [co by měly zaznít]. Více o vývoji vztahu mezi Ginny a Harrym, existují citlivé momenty, kdy se začnou postupně zamilovávat. O tom, jak se její postava stala Harryho skutečným parťákem, a jak opravdu rozumí a zná jeho příběh a ví, kdo je, a je tím pádem pro něj tím nejlepším partnerem,“ řekla herečka magazínu Variety na nedávné události Back to Hogwarts.

Seriál by měl mít sedm řad, každá adaptující jednu knihu. Vzhledem k tomu, jak v dnešní době trvá výroba seriálů, si pak budou muset tvůrci máknout, aby dětem nebylo v době premiéry závěrečně série třeba 30.

Domů
Sdílet
Diskuse