Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
včera 19. září 2024 v 14:01
Čas čtení 0:36
Vincenc Novák

MrBeast čelí žalobě kvůli své reality show. Účastníci měli být bez jídla i spánku, někteří dokonce skončili v nemocnici

MrBeast čelí žalobě kvůli své reality show. Účastníci měli být bez jídla i spánku, někteří dokonce skončili v nemocnici
Zdroj: instagram @mrbeast
TECH
Uložit Uložené

Pět nejmenovaných účastníků reality show amerického youtubera MrBeasta s názvem Beast Games podalo žalobu kvůli špatnému zacházení.

Pořad Beast Games, jehož vítěz nebo vítězka si odnesou odměnu v hodnotě pěti milionů dolarů, zatím nemá datum vydání. Youtuber jeho přípravu oznámil na začátku letošního roku a sliboval, že se bude jednat o největší herní soutěž vůbec. V reality show vystupovala více než tisícovka soutěžících.

Doporučeno
Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání 16. srpna 2024 v 7:00

Žaloba byla podána jak na samotného influencera, tak na společnost Amazon Prime, na jejíž objednávku pořad vznikal. Stěžovatelé svůj krok zdůvodňují údajným špatným zacházením a zanedbáváním, kterému měli být během natáčení vystaveni. Podle informací magazínu Variety požadují také vyplatit dosud nezaplacené mzdy, výdaje a dosud nespecifikované sankční odškodnění. 

Účastníci měli být údajně během soutěže zbaveni lékařské péče, jídla, spánku nebo pomůcek potřebných k základní hygieně. V místě konání měly navíc panovat takové podmínky, které vedly k citovému strádání, někteří účastníci měli být kvůli špatným podmínkám dokonce převezeni do nemocnice. Stejně tak prý nebylo zabráněno ani výskytu sexuálního obtěžování. Společnost Amazon ani samotný MrBeast na zveřejněné informace dosud nereagovali. 

Domů
Sdílet
Diskuse