Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
včera 27. září 2024 v 15:46
Čas čtení 0:41
Hana Divišová Ondřej Mrázek

Ve věku 89 let zemřela herečka Maggie Smith, představitelka profesorky McGonagallové z Harryho Pottera

Ve věku 89 let zemřela herečka Maggie Smith, představitelka profesorky McGonagallové z Harryho Pottera
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložit Uložené

Ve věku 89 let nás navždy opustila herečka Maggie Smith.

Rodina oznámila úmrtí herečky Maggie Smith. Nejvíce ji proslavila ikonická role ve filmové sérii o Harrym Potterovi, kde ztvárnila oblíbenou profesorku Minervu McGonagallovou, ale zazářila také v seriálu Panství Downton, snímku Báječný hotel Marigold, původním Souboji titánů nebo třeba v legendární parodii Vražda na večeři. Podle BBC se herečka dožila 89 let.

„Byla velmi privátně žijící osobou, konec života strávila s přáteli a rodinou. Zanechává dva syny a pět milujících vnoučat, kteří jsou zdrceni ztrátou své mimořádné matky a babičky,“ stojí v prohlášení zveřejněném jejími dětmi, informují britská média.


Smith se narodila 28. prosince 1934 v britském Essexu, pochází z rodiny sekretářky a patologa a má dva starší bratry. Studovala herectví na škole Oxford Playhouse a poté hrála v představeních v Oxfordu i hlavním městě. V roce 1963 se přidala k Národnímu divadlu v Londýně. Zahrála si tam například postavu Desdemony v Shakespearově Othellovi. 

Doporučeno
VIDEO: Ženský John Wick přichází. Nový film s Anou de Armas tě vrhne zpátky do světa nájemných vrahů VIDEO: Ženský John Wick přichází. Nový film s Anou de Armas tě vrhne zpátky do světa nájemných vrahů 27. září 2024 v 10:31

Později v roce 1969 získala svého jediného Oscara za film Nejlepší léta slečny Jean Brodieové. Od té doby si užívala pestrou kariéru, která vyvrcholila právě rolí v celosvětovém fenoménu Harry Potter.

Domů
Sdílet
Diskuse