Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
včera 29. září 2024 v 13:42
Čas čtení 0:45
Magdalena Trajerová

Tajemství odhaleno! Hvězda Titanicu prozradila, jak se natáčela ikonická filmová scéna

Tajemství odhaleno! Hvězda Titanicu prozradila, jak se natáčela ikonická filmová scéna
Zdroj: 20th Century Studios
FILMY A SERIÁLY FILM LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Oscarová herečka Kate Winslet přiznala, že ikonická scéna na dveřích ve filmu Titanic byla natočena v nádrži s vodou do pasu.

„No, byla to docela trapná nádrž,“ začala své vyprávění v podcastu Joshe Horowitze Happy Sad Confused. „Abych vám zkazila iluze, ta nádrž byla ve výšce pasu. Takže jsem si pravidelně říkala: ‚Uf, můžu se jít vyčůrat‘, a pak jsem vstala, slezla ze dveří, došla k okraji nádrže, který byl tak dvacet metrů daleko, a musela jsem doslova přehodit nohu, vylézt z nádrže, jít se vyčůrat a pak se vrátit a zase se plazit po dveřích.“ Leonardo DiCaprio podle ní při natáčení scény musel klečet na dně nádrže.

Doporučeno
Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál 27. září 2024 v 17:00
Doporučeno
Nejdůležitější události od zrodu Středozemě až po Pána prstenů: co se stalo před Rings of Power a kdo byl Sauronův pán Morgoth? Nejdůležitější události od zrodu Středozemě až po Pána prstenů: co se stalo před Rings of Power a kdo byl Sauronův pán Morgoth? 26. září 2024 v 15:00
Doporučeno
KVÍZ: Poznáš knihu podle hlavní postavy? Otestuj se KVÍZ: Poznáš knihu podle hlavní postavy? Otestuj se 28. září 2024 v 15:00

Jak uvádí server Deadline, podle herečky se jednalo o takzvanou nekonečnou nádrž, neustále do ní tedy proudila voda. Zvuk proudící vody byl ovšem tak silný, že se dialogy některých scén musely natáčet znovu v tichu studia. Šlo například o roztřesený dech herců nebo křik Rose na Jacka.

Herečka v epizodě podcastu také promluvila o hojně diskutované scéně, v níž Jack pomalu podléhá mrazivé vodě Atlantský oceán. Fanoušci filmu již dlouho vedou spory, zda se jeho krutému osudu dalo vyhnout. Winslet zavtipkovala, že DiCaprio má „z celé věci pravděpodobně posttraumatickou stresovou poruchu,“ kvůli neustálým otázkám, co si o dramatickém konci Jacka myslí.

Domů
Sdílet
Diskuse