8. Weissbier
Osmé místo patří klasickému bavorskému pivu Weissbier, které se vyznačuje pěnivým a zakaleným vzhledem, což je důsledek velkého podílu pšenice a malého množství ječného sladu použitého při výrobě.
Německý weissbier se musí vyrábět nejméně z 50 procent z pšeničného sladu, ale většina výrobců používá více než minimální množství. Tato piva jsou kvašena kmeny kvasinek, které dodávají typické hřebíčkové, banánové, kouřové a občas i žvýkačkové aroma.
7. Helles
Mnichovský typ piva Helles je světlý ležák, který vznikl na konci 19. století jako odpověď na rostoucí popularitu českého ležáku. Má zlatavou barvu, jemnou pěnu a vyváženou chuť, v níž převládá sladová sladkost s lehkou chmelovou hořkostí.
6. Mnichovské pivo
Mnichovské pivo je dodnes ztělesněním bavorského řemesla a tradice. Sedm velkých pivovarů, mimo jiné Augustiner, Hofbräu a Paulaner, tu ročně vyrobí přes šest milionů hektolitrů piva a přesto stále ctí zákon o čistotě z roku 1487. Výsledkem je poctivé pivo bez přísad.