5. Lambik
Tradiční typ piva s kořeny v Belgii. Vyrábí se spontánním kvašením, směsnou kulturou termobakterií, mléčných bakterií a kvasinek. Zajímavostí je, že piva mají dobu zrání až tři roky. Tasteatlas vyzdvihuje jeho specifickou chuť a jak se zdá, u turistů roste na oblibě. Lambik totiž za poslední měsíce vyšplhal až na aktuální páté místo.
4. Dubbel
Belgický mok má své zastoupení i na čtvrtém místě, konkrétně svým druhem s názvem dubbel. Jeho moderní verze je často spojována s pivovarníkem Henrikem Verlindenem, který vytvořil jeho prototyp v pivovaru Westmalle v roce 1926. Tato verze byla pojmenována Dubbel Bruin a brzy po svém vynálezu byl tento styl kopírován v mnoha belgických pivovarech.
Dubbel se od ostatních belgických piv liší svojí specifickou příchutí, která je způsobena kandovaným cukrem. Piva mají obvykle jantarovou až měděnou barvu a jejich vůně a chuť obvykle připomínají karamel, rozinky, slad a tmavé ovoce.