Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2015 18:40
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Zbrusu nové demo Rise of the Tomb Raider ukazuje svůdnou Laru v krásné a nebezpečné Sýrii

TECH GAMESCOM
Uložit Uložené

13minutové demo, původně určené jen pro oči novinářů na GamesComu, bylo zveřejněno i veřejnosti. Vychutnej si Laru a její křivky, tentokrát v horkém slunečním svitu Sýrie.

Na letošním GameScomu bylo za zavřenými dveřmi přítomným herním novinářům představeno exkluzivní demo titulu Rise of the Tomb Raider, nadcházející druhé části rebootu série, ovšem demo nevydrželo exkluzivním příliš dlouho, protože před chvílí se ho Microsoft a Square Enix rozhodli v celé jeho kráse zveřejnit i zbytku světa. Dosud jsme z něj viděli jen pár útržkovitých záběrů v traileru, ale celé demo, které má navíc celých 13 minut, je k vidění až nyní. 

Svůdná Lara se tentokrát v nových ukázkách z hraní ocitá ve sluncem vyprahlé Sýrii, kde na její vůz dramaticky zaútočí nepřátelé a ona zůstane uprostřed tohoto nevlídného prostředí odkázaná sama na sebe. A nejenže okolí je zpracované opravdu slušně, ale jedná se navíc i o diametrálně odlišené prostředí než například promrzlá a sněhovou přikrývkou zahalená Sibiř, kterou jsme mohli vidět již dříve, což nám indikuje, že v tomto ohledu by měla být hra dostatečně rozmanitá. Za zmínku také stojí povedené cutscény a místy napínavá atmosféra. Kromě lezení, plavání, prozkoumávání okolí a řešení hádanek zde dojde i na přestřelku, takže uvidíme od každého trochu.

Jen připomenu, že hra  Rise of the Tomb Raider vychází 13. listopadu (november) letošního roku na Xbox One a Xbox 360, začátkem příštího roku bude titul dostupný také na PC a o Vánocích 2016 také na PS4. Nyní si už ale vychutnejte samotné demo.  

Domů
Sdílet
Diskuse