Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2016 19:19
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

V září se vracíme do škol, ale díky očekávaným filmům budeme hodně času trávit i v kinech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jaké filmy nás v kinech čekají tento měsíc?

Tentokrát s malým zpožděním, ale o to bohatší. Takový bude plán premiér na září, který je skutečně nabitý, i když nějaký vyloženě nejočekávanější film roku v kinech nenajdete. Bude však rozhodně z čeho vybírat. Dnes si něco málo povíme o 10 snímcích, které u nás premiérují, no a na závěr doplníme desítku zbylými atraktivními snímky.

1. Smrt ve tmě/Don't Breathe - 1. 9. 
Stephen Lang je jeden z nejlepších záporáků posledních let. Jejich hraní si nesmírně užívá a zdá se, že jinak tomu nebude ani u jednoho z nejočekávanějších hororů roku. Parta teenagerů se rozhodne vykrást dům staršího slepce, jak se však později ukáže, jejich odhad velmi zklamal, když se ze slepce stává lovec ochotný zabíjet. Režisér Fede Alvarez, zodpovědný i za remake Evil Dead, připravil vskutku zajímavý koncept. Jediné, co v tom filmu údajně výsostně štve, je nelogické chování zlodějů. Nakonec, přesvědčte se sami.

2. Sully - 8. 9.

Zatímco se Spielberg uťal, Eastwood se údajně trefil do černého. Tedy, záleží na tom, jaké recenze čtete. Je totiž pravda, že Sully nesedlo každému. No slabý film s Tomem Hanksem před kamerou a Clintem Eastwoodem za kamerou... o tom by se asi na internetu našlo více článků. V roce 2009 se odehrál takzvaný „Zázrak na řece Hudson“. Během něj kapitán Chesley Sullenberger zaznamenal ztrátu obou letadlových motorů a bezchybně přistál na hladině řeky, přičemž zachránil všech 155 pasažérů letu. Lidé ho považovali za hrdinu, ale v zákulisí se začaly odehrávat různé machinace, které prý měly za úkol očernit a znevážit Sullyho čin.

3. Nerve: Hra o život/Nerve - 8. 9. 

Režiséři třetího a čtvrtého dílu Paranormal Activity či Viral nejsou příliš známí a jejich filmografie v nás tedy velkou naději pro mysteriózní krimi Nerve nevzbuzuje. O scénář se postarala autorka hned několika epizod AHS, takže by to nemělo být až tak zlé. Hlavní postavy si zahrají Dave Franco a Emma Roberts. Ta je jen obyčejnou středoškolačka s běžným životem. V jeden den ji kamarádi nalákají na jakousi online hru, která je velmi podobná té s názvem pravda nebo odvaha, akorát je bez pravdy. Každý se může rozhodnout, zda bude hráčem nebo divákem. Vee (Roberts) se rozhodne hru vyzkoušet a vezme si první úkol. Zdá se to být jen jakousi neškodnou zábavou, avšak dívka se po chvíli ocitne v nekončícím virtuálním kolotoči, ze kterého není úniku. Ve hře Nerve je spojena s neznámým cizincem (Franco) a brzy jsou oba okradeni o své identity. To jim zabraňuje úkoly dokončit a dostat se ze zlověstného kruhu. Všechno ji zavede až k riskantnímu konci, který určí její budoucnost.

4. Mechanik zabíják: Vzkříšení - 15. 9.
Tento měsíc bude bude v kinech nabitý. Je možné, že budete chtít vidět Sullyho a k tomu třeba i nový horor, a tak vám nezbude čas či peníze na nový akční film Jasona Stathama. Nebudeme vám lhát, recenze hovoří jasně. Popravdě, nikdo z redakce vlastně ani nic jiného nečekal, ale doufali jsme, že to bude alespoň solidní béčko se spoustou mrtvol za Stathamovými zády. Recenze již brzy.

5. Prázdniny v Provence - 15. 9. 
Nová česká komedie od režiséra skvělého seriálu Mamon se může pochlubit i zajímavým hereckým obsazením. Ve snímku uvidíme oblíbenou hereckou trojici Vojta KotekKryštof Hádek a Jakub Prachař, kterou jste ve stejném složení mohli vidět v loňské Padesátce. Nová komedie se bude točit kolem trojice kamarádů a členů kapely, kteří vyrazí za sluncem do jižní Francie za tetou jednoho z nich. Zde si užívají volnost, ale nebyla by to komedie, kdyby je nezastihla i spousta průšvihů a úsměvných situací. Chybět samozřejmě nebude ani milostná zápletka.

6. Sedm statečných/Magnificent Seven - 22. 9. 

Pravděpodobně nejočekávanější premiéra září. Antoine Fuqua je zručný režisér a vypravěč, takže si od jeho remaku hollywoodského remaku Sedmi samurajů slibujeme opravdu hodně. Teprve po prvním traileru jsme však pochopili, že to nemusí vůbec dopadnout špatně. Výbušné, vtipné, se skvělým nabídnutým materiálem a příslibem, že se pojede na ostro. Skvělí herci, velký potenciál a nakonec, western. A ty jsou někdy dobré už jen kvůli své atmosféře a vizuálu. Držíme palce.


7. Neon Demon - 22. 9. 
Zdá se, že Nicolas Winding Refn se připojí k Blomkampovi do party one-hit wonder režisérů. Zatímco Blomkamp má ještě jednu šanci zachránit si kariéru připravovaným Alienem, Refn se pouští pouze do vyloženě netradičních filmů, častokát mysteriózních, těžko stravitelných či těžko pochopitelných. Příběh se bude točit kolem Jesse (Elle Fanning - Trumbo, Maleficent), mladé začínající modelky, která odchází do Los Angeles, aby našla štěstí a slávu. Problém však nastává v momentě, kdy se na její mládí a vitalitu zaměří skupina žen posedlých krásou. Ty jsou totiž odhodlány obrat ji o všechno, co má.

8. Čapí dobrodružství/Storks - 22. 9.
A aby se na nás nerozčilili rodiče s dětmi, nabízíme vám alespoň jeden animák. Pravděpodobně to nebude nic moc, ale děti i tak moc náročné nejsou, takže se určitě mile pobaví. Děj vypráví o tom, jak firma čápů již dlouho nedělá donášky dětí. Už dávno se zaměřili na jiné projekty, ale když nešťastnou náhodou jejich nejlepší pracovník spustí stroj na výrobu dětí, rozhodne se balíček doručit.

9. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 29. 9. 

Dílo pojednává o teenagerovi Jacobovi, prožívajícímu hroznou tragédii a ještě horší noční můry. Na doporučení své terapeutky se tedy vydá do bývalého domu své babičky a tam zjišťuje, že pod jeho střechou žije množství dětí s neobyčejnými schopnostmi. Nic však není dokonalé. Samotná paní Peregrinová, která mimochodem dokáže měnit svou podobu, musí totiž ochraňovat děti před monstry známými jako „hollows“. Zkráceně: Tim Burton si natočil vlastní X-Meny, a dost možná to bude stát za to.


10. Deepwater Horizon: Moře v plamenech - 29. 9. 

Jeden z těch méně nápadných filmů, ale o to více se na něj těšíme. Katastrofický příběh natočený podle skutečných událostí představí v hlavní roli Marka Wahlberga coby Mikea Williamse. V dubnu roku 2010 světem otřásla zpráva o jedné z největších lidských katastrof, a to výbuch na ropné plošině Deepwater Horizon. Držela rekord pro nejhlubší vrt na světě, avšak při dalším vrtání ji zachvátila exploze a dva dny na to se celá potopila. Kromě jedenácti pohřešovaných lidí proběhla evakuace, ale každý jeden člověk si prožil peklo.


The BFG zmíníme jen touto cestou, protože se nejnovější Spielbergovka již promítá a navíc jsme pro vás již připravili i recenzi. Kromě zmíněných 10 filmů výše máme možnost v září zajít i na Bitvu o Sevastopol, válečný film z Ruska, animák Lovecká sezóna: Strašpytlík, Blood Fathera s Melem Gibsonem či Komornou, kterou jsme už i zrecenzovali. Na své si přijdou i fanoušci Bridget Jonesové, protože v nejnovějším díle bude mít i dítě, no a v závěru měsíce se můžete přijít podívat na drama Chronis, dokumentární film o Beatles od Rona Howarda či Café Society od Woodyho Allena. Který snímek vás zaujal nejvíce?

Domů
Sdílet
Diskuse