Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2016 12:48
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Prohlížeč Chrome sežere o polovinu méně operační paměti RAM. Google ho brzy aktualizuje

TECH
Uložit Uložené

Okamžik, na který mnozí netrpělivě čekali.

Každý internetový prohlížeč je něčím specifický. Explorer od Microsoftu nebyl dobrý v ničem, Mozilla vyniká v bezpečnosti a Chrome zase ve zpomalování osobních počítačů nebo mobilních zařízení, na kterých běží. A protože to jeho tvůrce nesmírně trápilo, Google 6. prosince vydá dlouho očekávaný aktualizační balíček, kde zaměřil pozornost na nižší zatížení operační paměti RAM. Budeme-li nově surfovat na webu a v Google Chrome otevřeme hodně záložek, při přepínání do jiných aplikací nepocítíme zpomalení operačního systému. Lépe řečeno - ne tak brzy jako dnes.
 
Aktualizace Chrome by měla podle dostupných informací zajistit, že spotřeba RAMKy klesne zhruba o 50 procent. To potěší zejména uživatele starších modelů, kde mají k dispozici menší operační paměti. Pokud prohlížeč pohltí drtivou část její kapacity, jinému softwaru moc nezbude, což pak pocítí na neplynulých reakcích, v horších případech i pádech aplikací.

Prohlížeč Chrome sežere o polovinu méně operační paměti RAM. Google ho brzy aktualizuje
Zdroj: www.techradar.com
Domů
Sdílet
Diskuse