Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2016 21:53
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Revoluční iPhone 8 přeci jen dostane OLED displej. Změnu technologie potvrdil šéf společnosti Sharp

TECH
Uložit Uložené

V Applu si velké věci nechali pro další generaci.

Poslední generace smartphonu poháněného špičkově vyladěným operačním systémem iOS nepřinesla žádné významné technologické inovace a totéž platí o víceméně zachovalém vizuálním či materiálovém zpracování prémiové unibody konstrukce. Ano, ze zadní strany ubylo plastových pásků a také chybí legendární 3,5milimetrový jack, ale ostatní konstrukční detaily zůstaly oproti loňskému iPhone 6s nezměněny. A důvodem je s celkem velkou pravděpodobností příprava na představení revoluční osmičky, která spatří světlo světa příští rok během září.

Nahrává tomu fakt, že iPhone oslaví desáté výročí od představení první generace z roku 2007. Apple se proto musí nyní musí snažit více než kdykoliv předtím. Konkurence ho nebezpečně dohání a stále slabší prodeje tomu vůbec nepomáhají. Jednou z hlavních zbraní kalifornského výrobce bude proto i záměna zavedené zobrazovací IPS LCD technologie za pokročilejší alternativu, což nyní potvrdil vysoce postavený představitel společnosti Sharp. Ta se zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních zobrazovacích panelů, přičemž roky fungovala i jako jeden z důležitých dodavatelů Applu.

Revoluční iPhone 8 přeci jen dostane OLED displej. Změnu technologie potvrdil šéf společnosti Sharp
Zdroj: www.inquisitr.com

Tajnou zbraní by měla být podle informací z webu Apple Insider právě OLED technologie, která se poslední dobou začala díky svým nemalým výhodám objevovat ve více high-end smartphonech s Androidem. Mnozí ji ale znají především díky kouskům od jihokorejského Samsungu, protože ten ji ve svých mobilních produktech spokojeně používá již několik let. OLED displeje vynikají výborným energetickým managementem, v zobrazování sytých barev či skvělým kontrastním poměrem. Za zmínku ale také stojí nadstandardní fyzická flexibilita, takže ho výrobci smartphonů mohou docela snadno přizpůsobit tvaru nekonvenčních konstrukcí. iPhone 8 může proto přijít se zaobleným displejem a téměř bez bočních rámečků ve stylu konkurenčního Galaxy S7 edge.

Domů
Sdílet
Diskuse