Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
5. listopadu 2016 13:34
Čas čtení 0:00

Jak vypadal vývoj populace v dějinách? Video zobrazuje nezadržitelný růst počtu lidí po celém světě

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

Americké přírodovědné muzeum v novém videu znázorňuje vývoj světové lidské populace, která by na konci století mohla dorůst až do 11 miliard.

„Trvalo 200 tisíc let, než lidská populace dosáhla jedné miliardy, ale pouze 200 let, než se rozrostla do sedmi miliard,“ píší odborníci z Amerického přírodovědného muzea v popisu svého nového videa, v němž zachycují historický vývoj počtu lidí na Zemi a jejich rapidní šíření. Dle současných odhadů by lidská populace měla kolem roku 2050 dosahovat hodnoty 9,5 miliardy, o dalších 50 let později pak už dokonce 11 miliard. Ačkoliv oproti minulosti současná průměrná míra porodnosti pomalu klesá, problematika negativního lidského vlivu na přírodu je stále vážným tématem a s dalším růstem světové populace poroste také nadměrné čerpání neobnovitelných zdrojů energie. Video proto diváky závěrem nabádá k větší šetrnosti k životnímu prostředí, jelikož rozhodnutí, která dnes a denně činíme, ovlivní v budoucnosti nejen život nás vlastních nebo našich potomků, ale všechen život na této planetě.

Domů
Sdílet
Diskuse