Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2017 10:57
Čas čtení 0:00
johnnybravo

74 letý dědeček hraje svou oblíbenou počítačovou hru od roku 1999. Naneštěstí, na konci ledna se její servery nadobro vypnou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neobvyklý hráč se smutným příběhem.

Většina z nás si vášnivé hráče počítačových her představuje jako teenagery, kteří mají příliš mnoho volného času, a tak ho tráví za monitory a obrazovkami. Počítačové hry, i když ne tak propracované jako ty dnešní, ale ve velkém frčely i na konci minulého století a jedna z nich ještě v roce 1999 učarovala tehdy 56 letému chlapíkovi, který se zamiloval do hry Asheron's Call. Hra patřící do kategorie MMORPG byla vydána 2. listopadu roku 1999 a náš dědeček se do ní okamžitě zamiloval přesto, že mnoho hráčů v jeho věku se před obrazovky dobrovolně odmítalo posadit.

Této hře věnoval posledních 18 let života a když přišel do důchodu, počítačovým radovánkám se oddával ještě s větší láskou, protože to byl jeho velký koníček, kterým si krátil čas. Bohužel, po tolika letech aktivního hraní se studio stojící za Asheron 's Call rozhodlo, že hra si už svá potřebné léta odžila a s přihlédnutím k snižujícímu se počtu hráčů ohlásilo vypnutí všech serverů. Jelikož Asheron 's Call je hra pro více hráčů, kde je interakce s ostatními hráči ze světa základem celého příběhu, už se nebude dát hrát a dnes 74 letý dědeček ztratí to, co ho naplňovalo. Jeho vnoučata se proto rozhodla zveřejnit jeho příběh na internetu a doufají, že s pomocí ostatních lidí se jim podaří najít dědečkovi novou hru, kterou by mohl hrát. Pokud pro něj tedy máš nějaký návrh, určitě ho nezapomeň napsat do komentářů pod videem.

Domů
Sdílet
Diskuse