Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2017 11:21
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Čínská dynastie Chan si uměla užívat život už před stovkami let. Svědčí o tom sexuální pomůcky z hrobek

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Už 200 let před naším letopočtem se někdo uměl bavit.

Čínská dynastie Chan je dodnes považována za jednu z nejvýznamnějších vládnoucích dynastií v historii lidstva, ale když nechceme mluvit jen o jejích politických, kulturních či vojenských úspěších, stále je tu téma sexuality a sexu samotného. Když se archeologové pustili do prohledávání hrobek v oblasti nedaleko dnešního města Šanghaj a zaměřili se zejména na hrobky výše postavených lidí ve společnosti, našli kromě tradičních věcí jako šperky či umění i několik předmětů, které se jim zdály docela povědomé. Průzkumy hrobek se konaly již od konce minulého století a postupně se díky nim na světlo světa dostaly artefakty, které potvrzují, že již v dobách před naším letopočtem a následně i na jeho začátku si minimálně čínské elity uměly užívat života.

 

Mezi šperky a uměním se tedy povalovaly i objekty ve tvaru mužských pohlavních orgánů vyrobené z bronzu a dokonce i nefritové anální zátky. Může to znít bizarně, ale Číňané v těch časech anální zátky skutečně používali, a to zejména po smrti důležitých lidí, kterým nejdříve vyrobili obal celého těla ze vzácného nefritu a pak na jejich tělech použili i zátky sloužící k tomu, aby se z nich po smrti nevytratila duševní podstata. Předměty se pak vkládaly i do jiných otvorů jako například úst, odkud by podstata mohla z těla uniknout také. Na druhou stranu, pokud se nebudeme bavit o zátkách, ale o předmětech ve tvaru mužských pohlavních orgánů, pak je jasné, že tyto objekty nebyly používány po smrti, ale přímo během života při sexuálních hrátkách. Už starověcí Číňané tedy věděli, jak si svůj sexuální život ozvláštnit a archeologové se vždy diví, když se jim podaří objevit zachované bronzové předměty tohoto tvaru v jednotlivých hrobkách. Není přitom známo, zda byly vyrobeny primárně pro ženy nebo muže, ale můžeme konstatovat, že k jejich uvazování byla používána například kůže či hedvábí. Rozsáhlejší výstavu o těchto nálezech najdeš v tomto období v americkém San Francisku, takže kdybys tam úplnou náhodou měl cestu, určitě se nezapomeň pokochat i úchylnými předměty z dob čínské dynastie Chan.

Čínská dynastie Chan si uměla užívat život už před stovkami let. Svědčí o tom sexuální pomůcky z hrobek
Zdroj: Yizheng Museum
Čínská dynastie Chan si uměla užívat život už před stovkami let. Svědčí o tom sexuální pomůcky z hrobek
Zdroj: Yizheng Museum
Domů
Sdílet
Diskuse