Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2017 v 18:03
Čas čtení 0:00
Marek R.

Neřekl jediné slovo, ale i tak jsme brečeli smíchy. Mr. Bean dokázal rozesmát každou generaci

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

A smát se budete i nyní po dlouhých letech.

Na naše dětství máme množství nostalgických vzpomínek, ať už jde o zážitky, filmy, seriály, předměty, sladkosti či mnohé další věci a i dnes si zavzpomínáme na věc, která nám zpříjemňovala dětství. Přesněji řečeno nám způsobovala slzy, ale naštěstí ty od smíchu a nejlepší na tom je fakt, že hlavní postava při tom neřekla ani slovo. Řeč je samozřejmě o legendárním britském sitcomu Mr. Bean a herci Rowanu Atkinsonovi, který dokázal rozesmát hned několik generací, a to ani nemusel říci nejen větu, ale ani slovo. Pilot měl premiéru už v roce 1990 a kromě seriálu jsme se dočkali i filmů. Pojďme si tedy zavzpomínat na památní skeče, během kterých jsme se nedokázali přestat smát.

The Curse of Mr. Bean, třetí skeč

A už při prvním skeči v našem seznamu zažijete neskutečnou nostalgii. V této části se Mr. Bean vydává do parku, aby se konečně najedl. Ani taková jednoduchá činnost však není v jeho podání ani zdaleka jednoduchá a svůj sendvič si dělá opravdu divnými způsoby. Aby ho rozřezal, použije nůžky, máslo si roztírá kreditní kartou a například takový salát si očistí ve vedlejší fontánce a následně ho utře ponožkou. Vše s údivem sleduje vedle sedící pán (Angus Deayton). Mr. Bean si pro nás v této části připravil i další pro něj typické momenty a vy si je raději v klidu opět sami vychutnejte.

The Curse of Mr. Bean, první skeč

Třetí epizoda seriálu nabízí i další zábavný skeč (ale vždyť vlastně to jsou asi všechny), tentokrát se odehrává na koupališti. I on v sobě na tomto místě našel kus dítěte a když viděl, jak děti skáčou do vody, i on si musel vyzkoušet oranžovou skluzavku ve tvaru slůněte. Přestože má délku jen pár desítek centimetrů, Mr. Beanovi dělá obrovské problémy, ale ani to ho nezastaví, aby šel na skokanský můstek. A skutečná zábava začíná právě tady.

The Trouble with Mr. Bean, první skeč

Pátá epizoda seriálu začíná skečem, během kterého se dokážeme alespoň na začátku vžít do situace Mr. Beana. Má nastavených několik budíků, ale neprobudí ho ani jeden, protože vlastně ani nemá v úmyslu z postele vstát a budík skončí ve sklenici s vodou. Nakonec se však konečně donutí vstát, ale uvědomí si, že jde pozdě ke svému zubaři a obléci se tak bude muset cestou k němu. Zatímco bude řídit. A k tomu samozřejmě si i vyčistí zuby. A je vám asi jasné, jak se mu to bude dařit.

The Trouble with Mr. Bean, druhý skeč

Když už tedy víme, že Mr. Bean směřuje k zubaři, je nám jasné, že i tam se bude dít hodně legrace a musíme tak sem zařadit i tento skeč. Mimochodem, na oficiálním YouTube kanálu Mr. Beana má přes 100 milionů zhlédnutí. Už v samotné čekárně se postará o rozruch kvůli komiksu, ale skutečnou „zábavu“ si užije až samotný zubař. Beanovi je jedno, že nemá žádnou kvalifikaci, on je ale prostě neskutečně zvědavý a žádný nástroj není před ním v bezpečí.

Merry Christmas, Mr. Bean, první skeč

Ani během Štědrého večera nedá Mr. Bean lidem klid. Zrovna v nejklidnější den v roce se vydá do obchodu, už i platí a když už vše vypadá tak, že nezpůsobí problémy, všimne si Betlému, kde vidíme zobrazení narození Krista. Mr. Bean je mimo jiné také skvělý režisér, a tak se rozhodne jesličky udělat vlastním způsobem, a to tedy pořádně bizarním. V jeho scéně narození Krista tak nechybí například ani armáda, helikoptéra či dinosaurus. Opravdu nemáme co vytknout.

Mr. Bean, první skeč

Podíváme se i na první dva skeče, které celé šílenství kolem Mr. Beana začaly. V tom prvním se vydává na zkoušku z matematiky a v ní najdeme hned několik legendárních momentů. Neskutečně mnoho propisek, neboť nikdy nevíte, zda se náhodou všechny nevypíší, talisman pro štěstí a hlavně pohled Mr. Beana na jeho test jsou věci, na které nikdy nezapomeneme. Naštěstí, vedle něj sedí student, který vypadá, že problémy s matematikou nemá, a tak může začít nenápadné opisování. Ledaže by zas tak nenápadné vůbec nebylo.

Mr. Bean, druhý skeč

Přestože mu test zrovna nevyšel nejlépe, hodil to za hlavu a v následujícím skeči stejné epizody směřuje Mr. Bean na pláž. Na ni však dorazil v jeho typickém obleku a plavky tak stále nemá na sobě. Na pláži však není sám a následuje tak série pokusů, aby se neodhalil před vedle sedícím mužem ve slunečních brýlích na lehátku. Nebo to přece jen nebyly sluneční brýle?

Do It Yourself, Mr. Bean, první skeč

Jak jsme se přesvědčili už výše, i na Vánoce je s Mr. Beanem pořádná zábava a je tak tedy jasné, že si ji užijeme i během silvestrovských oslav. Na tyto oslavy se neskutečně těšil a rozhodl se připravit byt, do nějž si zavolal své dva nejlepší kamarády, Ruperta a Huberta. I na samotné přípravě pokoje si dal záležet a židle efektně uspořádal do kruhu. Rupert a Hubert si po příchodu uvědomují, že takovou party asi zrovna nečekali, a to hlavně v momentě, kdy si musí nasadit čepice vytvořené z novin a jedinou formou zábavy je hrající rádio. Když však přijde na řadu čas občerstvení, Mr. Bean zjistí, že má problémy nejen s jídlem, ale i se šampaňským a jak již napovídá název epizody, bude to muset vyřešit a my si tak opět užijeme spoustu zábavy.

Merry Christmas, Mr. Bean, druhý skeč

Už úvodní skeč této epizody s jesličkami byl neskutečně zábavný, ale zábava nepolevuje ani v tom druhém. Skeč začíná setkáním Mr. Beana s jeho přítelkyní, která mu ukáže krásný prsten ve výloze obchodu a doufá, že její přítel pochopí, kam tím míří. Později podvodem vyhrává soutěž o krocana a zažije další pro něj typické momenty, ale dva nejzábavnější momenty se týkají jeho kuchyňského souboje s krocanem a hlavně jeho dárku pro svou přítelkyni, protože klasicky nepochopil, kam svým gestem mířila. Bylo nám jí sice líto, ale aspoň jsme se zasmáli.

Když Mr. Bean zářil během zahajovacího ceremoniálu OH

Seriál Mr. Bean má spoustu perfektních epizod a mohla se zde ocitnout každá jedna (například ta z kadeřnictví). No rozhodli jsme se sem zahrnout moment, který sice nepochází ze seriálu, ale tento moment potvrdil, že Rowan Atkinson má stále formu a stále dokáže rozesmát každou generaci. A to bez vydání jediného slova. Stalo se tak během zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Londýně, kdy klasicky strhl celou pozornost jen a jen na sebe.

Domů
Sdílet
Diskuse