Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2017 16:29
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Slovenský policista ilegálně vydělal 110 tisíc eur. Pár procent z vysbíraných pokut si odkládal na soukromé potřeby

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Slušný pasivní příjem na policistu z Prešova.

Lidé sloužící v Policejním sboru Slovenské republiky někdy dokáží přijít se skutečně fascinujícími způsoby, jak se obohatit. Nejnovějším přírůstek do této kategorie vychytralých policistů se stal 42letý Martin F., který se rozhodl nenápadným způsobem odkládat část peněz vybraných na pokutách pro soukromé účely a samozřejmě nešlo o žádnou legální činnost.

Jak informoval Čas.sk, Martin sloužil na oddělení v Prešově a podle zveřejněných informací pracoval jako policista již dlouhých 18 let, přičemž minimálně šest z nich díky své pozici při evidenci pokut falšoval údaje, aby alespoň na papíře vždy všechno sedělo. Systematické okrádání oddělení se Martinovi dařilo provádět tak dlouho, že si za tu dobu našetřil až neuvěřitelných 110 tisíc eur (3 miliony korun) a to už je částka, která jako pasivní příjem nezní vůbec špatně. Naneštěstí pro Martina, nakonec byla jeho trestná činnost odhalena a rovnou byl i obviněn ze zpronevěry, což znamená, že by si v chládku mohl posedět 3 až 10 let.

Slovenský policista ilegálně vydělal 110 tisíc eur. Pár procent z vysbíraných pokut si odkládal na soukromé potřeby
Zdroj: Wikimedia Commons/kostiviar
Domů
Sdílet
Diskuse