Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. dubna 2024 14:00
Čas čtení 3:46
Richard Balog

Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka

Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka
MÓDA MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY ZNÁMÝCH TVÁŘÍ
Uložit Uložené

Top 12 outfitů v podání žen, které živí móda. Inspiruješ se?

Nemusíš být módním nadšencem, abys postřehl*a, že je v našich ulicích stále více dobře oblečených lidí. Často jsou to ženy a právě jim budou věnovány i následující řádky.

Polož si nohy na stůl a prohlédni si 12 nejlepších outfitů Češek a Slovenek za minulý měsíc, kterým dominují vzorovaná saka v prodloužených střizích, baggy džíny, luxusní doplňky, pohodlné tenisky i boxy mikiny.

Pokud tě baví články o módních trendech, novinkách, celebritních outfitech nebo inspirativních lidech, kteří vynikají v oděvním průmyslu, umění či kultuře, staň se členem klubu REFRESHER+ a získej přístup bez omezení k celému obsahu na webu.
Doporučeno
Tohle je důvod, proč se ti make-up roztéká už po pár hodinách. Vynecháváš důležitý krok Tohle je důvod, proč se ti make-up roztéká už po pár hodinách. Vynecháváš důležitý krok 15. března 2024 15:00

Erika Palkovičová @eripalko

Dubnový seznam otevíráme svěžím městským vzhledem od Eriky Palkovičové. Jedna z nejvyhledávanějších slovenských modelek by styl mohla vyučovat, o čemž nás přesvědčila i v ulicích Paříže, když sladila nadrozměrné sako se čtverečkovaným vzorem od kodaňské značky Zeffon s klasickou modrou košilí Polo Ralph Lauren, tmavě modrými džíny v rovném střihu a ikonickou koženou obuví na podpatcích Maison Margiela Tabi v kontrastním bílém provedení.

Baví nás také doplňky v podobě hranatých slunečních brýlí s výrazným světlým rámem a kabelky s monogramem módního domu Celine.

Erika Palkovičová
Zdroj: Instagram/@eripalko

Karolína Chomisteková @karolinachomistek

U slovenských modelek, respektive influencerek, chvíli zůstaneme, a to díky Karolíně Chomistekové, která nechybí v (téměř) žádném našem seznamu s nejlepšími outfity.

V březnu nás Karolína oslovila v tomto pohodlném outfitu, kterému dominuje crossbody kabelka s koženým popruhem a měkkým tělem s charakteristickým monogramem FF od Fendi. Skvěle jí sedí také světlá mikina v boxy střihu od značky The Attico a světle hnědé kalhoty s vysokým pasem z ateliéru MBF. Sluneční brýle s efektem kočičích očí jsou značky Fendi.

Karolína Chomisteková
Zdroj: Instagram/@karolinachomistek

Petra Macková @pepamack 

Začátek března strávila rodačka z Bratislavy v metropoli módy, když ji pozvali na několik přehlídek během pařížského týdne módy. Místní ulice si štíhlá tmavovláska užívala například i v tomto nadčasovém vzhledu, kdy měla oblečenou koženou bundu, rovné kalhoty od Acne Studios, mokasíny na platformě z poslední kolekce módního domu Gucci a v ruce držela kabelku s motivem Dior Oblique. Takové siluety budou v kurzu vždy bez ohledu na rok. 

Petra Macková
Zdroj: Instagram/@pepamack

Andy Csinger @andicsinger

Stejného úspěchu v zahraničí dosáhla i další slovenská rodačka Andy Csinger, která svým módním vkusem inspiruje více než 800 tisíc lidí na Instagramu.

Poslala nám takovýto jarní pozdrav z Apulie v outfitu s roztrhanými džíny ve zvonovém střihu a se zkrácenou vrchní vrstvou v motorkářském stylu. Oceňujeme cool kombinaci se špičatou obuví na podpatcích i doplňky – vlněnou kšiltovku s logem Jacquemus, zlaté náušnice i kožený opasek s charakteristickou sponou ve tvaru písmene „H“ od značky Hermès.

Andy Csinger
Zdroj: Instagram/@andicsinger

Natália Körnerová @natykerny

Nedělní sportovní look do města ti ukáže Natálie Körnerová. Jedna z našich oblíbených tváří na Instagramu sladila tmavě hnědý trenčkot s černou mikinou, legínami a teniskami New Balance 1906 v barevném provedení „Angora“, které má svěží růžové a modré akcenty. Chválíme také výběr slunečních brýlí, bezrámové varianty jsou v kurzu. 

Natália Körnerová
Zdroj: Instagram/@natykerny

Barbora Franeková @barborafranekova

Ředitelka magazínu Top Fashion Barbora Franeková je pro nás definicí stylové městské ženy, která se neztratí ani v davu mezi influencerkami na Champs-Élysées.

Naposledy nás potěšila tímto sofistikovaným outfitem v elegantním duchu, který perfektně korespondoval s Paříží. Barbora využila svých módních znalostí a zvolila trendy vrstvení, když měla na oversized kostýmu s pohodlnými kalhotami oblečený dlouhý kabát. Baví nás i výběr obuvi v podobě tenisek New Balance 990 v univerzálním šedo-bílém schématu, nenápadné hodinky a malá kabelka z dílen ateliéru Bottega Veneta.

Barbora Franeková
Zdroj: Instagram/@barborafranekova
Doporučeno
Francie zakazuje čínskou ultra fast fashion typu Shein. Vysvětlujeme, co chystaný zákon znamená Francie zakazuje čínskou ultra fast fashion typu Shein. Vysvětlujeme, co chystaný zákon znamená 4. dubna 2024 15:33

Michaela Procházka @wnb_mischa

Chválou nebudeme šetřit ani v případě tohoto minimalistického looku v podání české influencerky Michaely Procházka.

Sympatická plavovláska vyzkoušela kombinaci prodlouženého roláku se širokými rukávy a vroubkovanou texturou s úzkou černou sukní a výsledný vzhled je vskutku povedený. Třešničkou na dortu jsou doplňky – kabelka přes rameno ve tvaru půlměsíce s charakteristickým znakem Prada, výrazné náušnice i sluneční brýle.

Michaela Procházka
Zdroj: Instagram/@wnb_mischa

Zuzana Nováková Stráská @zuzanastraska

Místo v jarním seznamu nejlepších outfitů si našla také módní editorka a influencerka Zuzana Nováková Stráská, a to díky tomuto skandinávskému looku v jarních tónech.

Zuzana je oblečená od hlavy k patě v modelech z kolekce jaro/léto 2024 od H&M Studio, která nabízí sezónní trendy ve vysoké kvalitě za adekvátní cenu. Dlouhý žlutý kabát s proužkovanou podšívkou sladila se základním bílým tričkem, tmavými selvedge džíny, brýlemi a vzorovaným šátkem kolem krku.

Zuzana Nováková Stráská
Zdroj: Instagram/@zuzanastraska

Ivana Mentlová @ivanamentlova

Česká královna luxusu nechybí ani v tomto našem měsíčním seznamu. Ivana Mentlová vypadala jako vždy fantasticky v modelech značek Prada (oversized bunda), Citizens of Humanity (džíny), The Row (obuv) a Phoebe Philo (sluneční brýle). Známá návrhářka s sebou měla také svou oblíbenou kabelku Hermès v ceně nového auta.

Ivana Mentlová
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Alexandra Sedláčková @alexsedlackova

Japonsko je cestovatelským snem mnoha lidí a Alexandra Sedláčková si ten svůj na jaře splnila. Populární módní blogerka a influencerka svým fanouškům poslala několik pozdravů, jeden například i z přímořského města Kamakura vzdáleného přibližně hodinu od Tokia.

Alexandra na sobě měla jen lehkou oversized košili s jemnými proužky ve žlutých tónech a tmavě modré džíny ve zvonovém střihu. V jednoduchosti je často největší krása, a to v tomto případě platí do puntíku přesně.

Alexandra Sedláčková
Zdroj: Instagram/@alexsedlackova

Veronika F. Franková @veruchick

Dokonalý jarně-letní vibe má také outfit v podání Veroniky Frankové, která s rodinou strávila značnou část minulého měsíce na svém milovaném Lanzarote. Influencerka vyběhla do místních ulic například v těchto fresh kouscích – háčkovaný vrchní díl ve zkráceném střihu sladila se vzorovanými šortkami, populární kabelkou z portfolia módního domu Balenciaga a oválnými slunečními brýlemi s podpisem značky Ray-Ban.

Veronika F. Franková
Zdroj: Instagram/@veruchick

Karolína Svatošová @karolina_svatosova

Premiéru jako hrom v našich módních souhrnech si vysloužila Karolína Svatošová. Atraktivní plavovláska využila jarní počasí v Praze naplno a kávu na terase si vychutnala jen ve zkráceném černém topu, světle modrých baggy džínech a teniskách Adidas Originals Campus 00s, které jsou velkým hitem. Pokud by se ochladilo, měla po ruce hřejivou vrchní vrstvu z umělé kožešiny, která dodala celému looku nádech nultých let.

Karolína Svatošová
Zdroj: Instagram/@karolina_svatosova
Doporučeno
Vybíráme top 11 kabelek, kterými oživíš svůj jarní outfit a vydrží ti roky. Vsaď na pastelové barvy nebo asymetrii Vybíráme top 11 kabelek, kterými oživíš svůj jarní outfit a vydrží ti roky. Vsaď na pastelové barvy nebo asymetrii 8. dubna 2024 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse