Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Weleda.
15. března 2024 15:00
Čas čtení 2:23
Sponzorovaný obsah

Tohle je důvod, proč se ti make-up roztéká už po pár hodinách. Vynecháváš důležitý krok

Tohle je důvod, proč se ti make-up roztéká už po pár hodinách. Vynecháváš důležitý krok
Zdroj: Karolina Malisova
MÓDA MAKE-UP A LÍČENÍ
Uložit Uložené

Jestli ti make-up vydrží sotva pár hodin, jsou tyto rady přesně pro tebe.

Ráno u zrcadla máš pocit z dobře odvedené práce. Ale když se na sebe podíváš během dne, make-up už zdaleka nevypadá podle tvých představ. Je to tvůj případ? Zakopaný pes není jen v kvalitě samotného make-upu, ale především ve správné přípravě pleti. Poradíme ti, jak postupovat, aby tvoje líčení vydrželo úkoly nabitý den i protancovanou noc v klubu.

Make-up patří jen na vyčištěnou pleť

Make-up nejlépe drží na hladké, vyčištěné pleti. Takže než začneš plýtvat produkty, odstraň z pokožky přebytečný maz a další nečistoty. Poslouží ti k tomu čisticí balzám nebo pěna. Rozhodně nenanášej na již existující make-up další vrstvu. Jestli jsi nalíčený*nalíčená, nejprve se důkladně odlič a poté pleť ještě vyčisti.

Pokud víš, že tě čeká důležitá akce, na kterou chceš mít dokonalé líčení, udělej si dva nebo tři dny předem peeling, který z pleti odstraní odumřelé kožní buňky. Pokožka bude jemnější a lépe make-up vstřebá.

kosmetika, péče o pleť, skin care
Zdroj: Pexels / Polina Kovaleva

Inspiruj se triky české modelky

Často podceňovaným krokem je nanesení podkladové báze. Přitom to, že ji nepoužíváš, je pravděpodobně důvodem, proč ti make-up nedrží. Podkladová báze neboli primer dodá pleti potřebnou hydrataci, sjednotí ji a stáhne póry. Díky tomu make-up vydrží déle, neudělá na pokožce skvrny a nebude se drolit.

Důležitý je samozřejmě správný výběr primeru. Měl by pleť nejen připravit na líčení, ale také jí dodat potřebné živiny. Profesionálové z Make-up Institute Prague doporučují multifunkční krém řady Skin Food od Weledy, který zároveň slouží jako podkladová báze, hydratační krém a výživná maska. „Většina primerů obsahuje silikony, které sice umějí vyhladit, ale pokožce nepřinášejí žádné další benefity navíc,“ říká Markéta Davidovich, majitelka Make-Up Institute Prague. Skin Food nabízí to nejlepší z obou světů, proto je make-up artisty nejdoporučovanější podkladovou bází. A kromě odborníků ji doporučuje i modelka Karolína Mališová. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Weleda CZ (@weledacz)

Složení Skin Food je přírodní a splňuje podmínky bio kvality. Základ tvoří slunečnicový olej, mandlový olej, lanolin a včelí vosk doplněný extrakty z violky trojbarevné, měsíčku lékařského, rozmarýnu lékařského a heřmánku.

Samotná značka Weleda má za sebou bohatou tradici. Produkty pro krásu a zdraví vyvíjí už od roku 1921, díky čemuž nabízí generacemi ověřené receptury.

vyzkoušej primer skin food
Weleda, Skin Food
Zdroj: Weleda

It's make-up o'clock

Jakmile je pleť hydratovaná a sjednocená, můžeš nanášet make-up. Způsobů je hned několik – někomu vyhovuje štětec, jiní upřednostňují houbičku nebo prostě použijí prsty. Vyzkoušej si ideálně všechny možnosti a uvidíš, jak ti to půjde nejlépe. Pravidlo pro nanášení je ale vždy stejné. Make-up se aplikuje vždy od středu obličeje do stran a od čela směrem k bradě. Nezapomeň na kraje obličeje u vlasů a uší.

Důležité je, aby make-up vypadal přirozeně. Současný trend glowing skin nenahrává velkým nánosům líčidel. S tím souvisí i výběr vhodného odstínu. Pozor na to, že pod bílým světlem v koupelně může make-up vypadat jinak než na denním světle. Než vyjdeš ven, zkontroluj si líčení alespoň s malým zrcátkem u okna.

Tip: Make-up artisté doporučují vymáčknout si make-up nejprve na hřbet ruky, aby se ohřál tělesným teplem. Díky tomu se bude lépe zapracovávat.

Další tipy pro dokonalý make-up

Základ už máš zvládnutý. Teď pro tebe máme ještě pár rad, jak si celou tuhle rutinu nepokazit.

  • Nech produkty působit. Dej jim alespoň pár vteřin na to, aby se vstřebaly, než naneseš další vrstvu.
  • Nesahej si během dne na obličej. Jednak si ničíš make-up a jednak si zaneseš pleť nečistotami.
  • Před začátkem líčení si vždy umyj ruce a nezapomínej ani na čištění štětců a houbiček.

Nakonec máme ještě jednu důležitou radu: Pravidelnou a kvalitní péči nenahradí žádný make-up. Aby pleť vypadala dobře, je potřeba ji vyživovat a hydratovat. Věnuj ráno a večer pár minut skin care s produkty Skin Food od Weledy a uvidíš, že ti poděkuje.

Weleda, Skin Food, Karolína Mališová
Zdroj: Weleda
Domů
Sdílet
Diskuse