Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2017 18:01
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Na Harvardu místo závěrečné práce odevzdal rapové album. 10 tracků mu zajistilo skvělý úspěch i s vyznamenáním

ZAJÍMAVOSTI RAP
Uložit Uložené

Inspirativním albem se snaží poukázat na situaci Afroameričanů v USA.

Student Harvardu se nebál ukončit své studium svým vlastním rapovým albem, které prezentoval jako svou závěrečnou práci. Album Liminal Minds trvalo 20letému Afroameričanovi se jménem Obasi Shaw vytvořit přes rok a získal za něj druhou nejlepší známku. Samozřejmě však nejde jen o ledajaké album s náhodnými skladbami na něm. Obasi Shaw se totiž ujal na deseti tracích vyobrazení situaci Afroameričanů v USA. Na každé skladbě se přitom však vcítil do jiné osoby sledující situaci a takto vše dokáže vyobrazit z více úhlů pohledu. Jeho poradce na Harvardu Josh Bell byl velmi překvapen jeho nápadem a také, jak nezapomněl na některé velmi důležité fenomény jako rasismus, policejní brutalita či otroctví.


Formát celého díla je inspirován dílem The Cantenbury Tales od Geoffreyho Chaucera. To pochází už ze čtrnáctého století a Obasi si nejprve nedokázal představit, že by něco podobného dokázali na Harvardu akceptovat, nakonec se však spolehl na progresivitu univerzity a uspěl. Album Liminal Minds bylo velmi ceněno za jeho jedinečnost a univerzita ho také přidala do své knihovny jako akademický kousek umělecké tvorby.

Domů
Sdílet
Diskuse