Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2017 13:03
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Zemřel kuchař, který vymyslel ananasovou pizzu. Sam Panopoulos zažil chválu i kritiku, ale na svůj výtvor byl vždy hrdý

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Havajský pizza pocházela od muže, který z Řecka emigroval do Kanady.

Řecko dalo světu myšlenku demokracie a dodnes ho považujeme za kolébku naší civilizace, ale kromě toho se v této zemi narodil i Sam Panopoulos, který za sebou zanechal pořádně výraznou stopu. Sam v roce 1954 emigroval z Řecka do Kanady, kde prožil zbytek svého života a právě v Kanadě vymyslel kultovní pizzu. Sam v roce 1962 v jedné ze svých restaurací vymyslel, že by lidé mohli dávat na svou pizzu ananas. Podnikatel si nedávno zavzpomínal na to, že on i jeho bratři byli mladí a odvážní, a tak jim nepřišlo použití ananasu na pizzu nijak zvláštní, což se jim nakonec i vyplatilo, protože si je zákazníci ananasovou pizzu okamžitě oblíbili a zanedlouho se začala rozšiřovat po celé Kanadě a nakonec i celém světě.

Naneštěstí, Sam Panopoulos ještě ve čtvrtek odešel z tohoto světa a ve věku 83 let zemřel v kanadské nemocnici, přičemž za sebou zanechal bohatou sbírku vzpomínek, rozhovorů a významných setkání, na kterých diskutoval o svém ananasové vynálezu s lidmi z celého světa. Zajímavostí je, že mezi fanoušky ananasové pizzy patří například samotný kanadský premiér Justin Trudeau, avšak jeden z nejpopulárnějších kuchařů Gordon Ramsey zase havajskou pizzu nepovažuje za pokrm, který by patřil mezi jeho oblíbené.


Domů
Sdílet
Diskuse