Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2017 1:55
Čas čtení 0:00
Denisa Bodková

10 věcí, které dělají ženy při randění a opačné pohlaví to odrazuje. Přečti si, po čem muži zřejmě netouží

Uložit Uložené

Máš vulgární slovník, jsi věčně na telefonu nebo mu „dáš“ hned na prvním rande? Chyba.

Výjimka potvrzuje pravidlo, a proto jakýkoliv bod z tohoto článku nemusí u muže značit tvůj okamžitý neúspěch. Kdyby se však spojily všechny do jednoho, musel by být do tebe asi velmi zamilovaný, aby to překousl a pozval tě i na další rande. Toto není článek z hlavy jakékoliv ženy. Jsou to výpovědi mužů, kteří bez delšího rozmýšlení automaticky vyslovili některé z níže uvedených bodů. Pojďme se tedy podívat na to, kde my ženy děláme chyby nebo spíše, v čem je vidí muži.

Hokejkové obočí, silný make-up, škaredé nehty nebo žluté zuby

Pro někoho jsou to možná mělké detaily, ale mužské oko má opravdu orlí zrak. Říká se, že muži jsou nevšímaví, ale co se týče ženského těla, jejich skenerem projde každičký kousek tvé postavy. To, jak si ji zapamatují, bude záviset buď na světle v jakém jim ji ukážeš nebo na tvé šikovnosti zakrýt své nedostatky. Trend posledních let, co válcuje instagramové profily žen, kterým Bůh nenadělil příliš estetického cítění, je rozhodně hokejkové obočí. Co tyto ženy vede k tomu orámovat si tvář dvěma, ne vždy stejně nakreslenými stříškami, není předmětem tohoto článku, ale mužům to atraktivní určitě nepřijde. Podobně je na tom i několikavrstvý make-up, který se ve vyšších teplotách nepěkně rozlévá po obličeji a za další by každá správná žena prý měla mít upravené ruce a přinejmenším alespoň čisté zuby.

Že mu hned „dá“

K tomuto by se dal napsat celý manuál s podkategoriemi mužské typologie. Není muž jako muž, a přece jsou všichni stejní. Pokud má prý chlap opravdu zájem, nechce ji dostat do postele hned. Zkoumá ji jako svou kořist, trochu z dálky, ale ne příliš z daleka. Opatrně vystrčí drápky a rozběhne se. Ne hned, ale ani příliš nevyčkává. A gazela pokud neutíká, není asi příliš zajímavá kořist. Každá šelma se ráda nahání. A pokud je gazela opravdu vytrvalá a lev dostatečně hladový, měla by tato hra na National Geographic trvat minimálně několik setkání, společně strávených chvil a opětovaných flirtů. Zas to ale netřeba propásnout, aby lva nepřešla chuť, nebo nebyla po ruce jiná, pomalejší gazela.

Slovník plný vulgarismů

Na začátku vztahu hrajeme každá nějaké to divadélko. Určitě si milujeme zanadávat v pohodlí svého domova nebo mezi kámoškami na kávě. Nejde o přetvářku, jde možná o respekt k tomu druhému. Nemusíme být hned Matky Terezy, ale slušný slovník na prvním, druhém či třetím rande by byl asi na místě.

Když se neustále nechává zvát

... a nedá ani náznakem najevo, že by mohla alespoň přispět. Na prvním rande by to mělo být nepsaným pravidlem, že muž pozve ženu. Na druhém možná také, ale když se paní milostivá nechá zvát a platit si drahé drinky či večeře, kina nebo výlety i nadále, v muži to prý vyvolá smíšené pocity. Nejsem muž, takže to nemůžu specifikovat, ale tento bod jim uznávám.


Neustále je na telefonu, chce si dělat selfie nebo posílá tajné fotky kamarádkám do chatu

V dnešní době velmi typické. Na obranu žen pouze řeknu, že někteří muži nejsou výjimkami. V každém případě je to oboustranně odrazující. Po každé větě si vezme telefon a přeslechne, na co se jí muž vlastně ptá. Při pokročilejším setkávání s mužem přichází u některých dam syndrom „toto je můj nový objev“ a potřebuje se buď pochlubit kámoškám, ukázat svůj nový objev nebo prostě zanechat ve svém mobilu stopu po mužském elementu. Když muž pochopitelně odmítne, přichází zklamání v podobě ženského afektu či ješitné chování. Ne, ne ženy! Po sladkých fotkách ve dvojici rozesílaných po ženských chatech, když ještě k tomu nejste ani oficiální pár, muži rozhodně netouží.

Když napíše první, když mu spamuje chat, věčně mu telefonuje a plánuje s ním budoucnost

Velký průšvih pro každého alfa samce nebo i pouze samce. Muž je ten, který si má dobývat. Ne, to není mýtus. To tvrdí muži. Samozřejmě, napsat mu občas můžeš. Polechtá to jeho ego, a to my ženy umíme velmi dobře. Když ho ale po prvním rande nenecháš nadechnout, plánuješ si s ním dovolené, návštěvy rodičů a grilování s kámošema, kterým tě ještě ani nepředstavil, tak neočekávej, že se ti vůbec ještě někdy ozve. Muž potřebují vlastní prostor, a když mu ho nedáš, doskákala jsi.

Afekt aneb drama queen

Doslovně, nedělej z komára velblouda. Neozval se ti jeden den? Nepřišel na čas? Zapomněl, jaké barvy máš oči nebo neví datum tvého narození? To opravdu nejsou důvody dělat paniku. Na ženskou obranu však řeknu, že nejeden muž dokáže být někdy větší drama queen než spolek menstruujících žen.

Přemotivovaná mudrlantka

Že se až moc zdobí. Že snědla celou moudrost světa, zná encyklopedie odzadu a je evidentně chytřejší než muž, se kterým sedí na kávě nebo si to jen sama o sobě myslí. Muži nesnášejí, když je žena podceňuje, vysmívá se jim nebo prostě působí moudřeji než jsou oni sami. Chyba. Drž si svůj intelekt pevně v hrsti, dej mu prostor vyjádřit se a své znalosti dávkuj opatrně. Ne nadarmo se říká, pomalu dále dojdeš.

Že se opije na prvním rande

Tento bod snad není případem většiny našich čtenářek. Ale vžít se do mužovy kůže, který by v tom nejhorším možném scénáři ženě na prvním rande dělal ještě i šoféra a ona by se opila na mol, je opravdu nepříjemné. Ženy, pijme s kámoškami! Nebo si to nechme až na později. Takové milé faux pas jako okořenění začínajícího vztahu přece neuškodí, ale zdravě si určeme hranici.

Špatný sex

Nevím, jestli se toto dá pokládat za „chybu“ kterou dělá žena, ale úskalí mužské mysli jsou různorodá a neprobádaná. A i toto byla jedna z odpovědí mužů, kterých jsme se na to ptali. Něco se jim znelíbí, nezavoní, nepasuje a jednoduše se odmlčí. Nebo se napapkají své gazelky a jdou lovit další. V každém případě, správná chemie je bohužel (nebo možná naštěstí) tak 60 % úspěchu každého šťastného vztahu, a proto pokud tento styk nezachutná alespoň jedné straně, nebylo by to velmi růžové.

Domů
Sdílet
Diskuse