Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2017 15:38
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Mladí Francouzi si oblíbili Prahu natolik, že tu otevřeli vlastní galerii. Přijď na její otevření už tento pátek na Žižkov!

KULTURA UMĚNÍ
Uložit Uložené

Nová umělecká galerie Life is Ours otevírá své brány mladým umělcům už tento pátek.

Na pražském Žižkově v Koněvově ulici již tento pátek otevře své brány zbrusu nová galerie Life is Ours, která má posloužit mladým umělcům. Flexibilní prostor mají na svědomí dva mladí Francouzi – architekt Alexandre Nitka a fotograf Daniel Flusser, jež Praha natolik učarovala, že se rozhodli tu vybudovat takový projekt. 

Mladí umělci potřebují místo k vystavování svých věcí. My se rozhodli něco takového vytvořit. Chceme dát prostor talentům ze všech koutů světa a dát jim šanci k realizaci svých nápadů. Nechceme být klasickou galerií, ale místem pro setkávání lidí, kde si budou moci vyměňovat nápady a být prostě spolu,“ popsali kluci koncept své galerie.

Otevření galerie je naplánováno v pátek 8. září v 18:00 na ulici Koněvova 100, Praha 3. Po desáté hodině je pak připravena i afterparty na Nákladovém nádraží Žižkov. Na místě budou hrát i electro DJs z Paříže a rodného Štrasburku a celou akci zahájí expozice aktů společně se skvělými drinky a francouzským šarmem.

Facebook událost

Domů
Sdílet
Diskuse