Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2017 20:58
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Čeští turisté si v Kazachstánu oblékli boratky a při focení je zatkli. Východnímu státu zřejmě americká parodie nepřišla příliš zábavná

ZAJÍMAVOSTI KAZACHSTÁN
Uložit Uložené

Za jednu fotku zaplatili nepříjemnými problémy.

Určitě si vzpomínáš na parodický film Borat, který si krutým, avšak pořádně vtipným způsobem vystřelil ze zaostalosti zemí bývalého Sovětského svazu a plnou dávku schytal právě Kazachstán. Tamní policisté to však zřejmě neberou na lehkou váhu, protože když se do země nedávno vydala skupina Čechů, téměř okamžitě byli zatčeni. Policisté si totiž všimli, že naši krajané měli oblečené jen legendární boratky, jasně zelené plavky pozoruhodného střihu, které jsou jednou z ikon samotného vtipného filmu.
 
Venku navíc byla pořádná zima, ale Češi se jednoduše odhodlali vyběhnout do mrazivé zimy pouze v odvážných plavkách, a to právě za účelem vtipných fotografií. Jedna z nich však pro skupinku vůbec nedopadla dobře, protože si jich na téměř vylidněném náměstí všimla policejní hlídka a všichni následně skončili na policejní stanici. Vše však nakonec skončilo dobře, Češi zaplatili pokutu 22 500 tenge, což je asi 1 500 korun a téměř ihned byli propuštěni na svobodu.


Domů
Sdílet
Diskuse