Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2018 15:02
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Budoucnost nakupování oblečení? Amazon si patentoval zrcadlo, které zobrazí člověka v jakémkoli outfitu

TECH AMAZON
Uložit Uložené

Bude tohle budoucností nakupování oblečení?

Zkusit si nový outfit, aniž by ho bylo potřeba reálně oblékat: I to je možná budoucnost procesu nakupování oblečení v obchodech. Nová technologie, kterou si nechala patentovat společnost Amazon, tohle zprostředkuje naprosto bez problému a v reálném čase.

Jakási zrcadlová skříň umožní každého člověka umístit do jakékoliv virtuální scenérie – třeba na pláž, do místnosti, kamkoliv do terénu a podobně. Postarat se o to má kombinace speciálních zrcadel a monitorů, světel, projektorů a samozřejmě kamer. Ta má také zaručit, že si postava bude moci vyzkoušet vysnívaný módní kousek, aniž by se musela svlékat. To všechno samozřejmě rychle a komfortně, s možností okamžitého porovnání. 

Budoucnost nakupování oblečení? Amazon si patentoval zrcadlo, které zobrazí člověka v jakémkoli outfitu
Zdroj: United States Patent and Trademark Office

Jelikož jde pouze o patent, zatím jsou všechny nápady ve fázi konceptu. Na samotnou realizaci si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Je ale klidně možné, že se v podobném duchu bude pohled na prodej módy vyvíjet tímto směrem.

Americká společnost totiž investuje do nejmodernějších technologií využívajících mj. i virtuální realitu a kombinující trojrozměrné modelace osob. Před časem také představila Echo Look, což je chytré zařízení do domácnosti osazené kamerou, fungující na bázi strojového učení. Svému majiteli dokáže kromě jiného také poradit, co si má dnes vzít na sebe. Firma navíc často rozšiřuje sortiment v oblasti oblečení a v uplynulých letech založila několik nových módních značek – James & Erin nebo Franklin & Freeman. 

Budoucnost nakupování oblečení? Amazon si patentoval zrcadlo, které zobrazí člověka v jakémkoli outfitu
Zdroj: Ikusuki/Wikimedia Commons

Podobu celého patentu si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse