Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2018 20:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Boston zamrzl a vypadá jako vystřižený z postapokalyptického filmu. Auta uvízla a záplavy způsobily mnoho komplikací

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Spojené státy americké bojují s přírodními větrnými mlýny.

Východní pobřeží Spojených států amerických je již více než týden pod neustálým náporem chladného počasí a v posledních dnech se do situace zamíchalo i několik mimořádně silných sněhových bouří, což pro obyvatele při pobřeží znamenalo nové komplikace.

Zejména Boston se trápí kvůli pokračující přírodním živlům, protože po bouři, která přinesla více než 30 centimetrů sněhu, si příroda řekla, že to ještě nestačilo. Následující příliv proto znamenal obrovské záplavy, které odborníci už nyní označují za nejhorší za posledních 40 let a mrazivé teploty krátce poté znamenaly, že oblasti kolem Bostonu se ráno probudily do světa jako z postapokalyptického filmu.


Městečko Revere blízko Bostonu dokonce zažilo ranní scenérii, které obyvatelé ani nechtěli věřit, protože záplavy nejenže sahaly do poloviny výšky zaparkovaných aut, ale voda následně zamrzla, a tak se ulice proměnily v ledové království, ze kterého není úniku. I když se řidiči snažili zajistit, aby jejich auta nezůstala pohřbena pod sněhem a pozvedali si stěrače či nechali otevřené kufry, po zamrznutí záplavové vody jim to nebylo nic platné.

Celé záplavy podle meteorologa Benjamina Sipprella zhoršil súperúplněk, což je mimořádně silný úplněk v období, kdy se Měsíc nachází nejblíže k naší Zemi.



Domů
Sdílet
Diskuse