Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2018 17:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zhrozené pohledy i výsměch. Žena zachycuje, jak lidé reagují na obéznější osobu v ulicích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Haley vymyslela experiment, který si vysloužil podporu i kritiku.

Fotografka Haley Morris-Cafiero se před pár lety dostala do fáze, z níž nedokázala uniknout. Napadlo jí proto, že si bude trochu utahovat ze sebe samé a navzdory své nepřiměřenou obezitě, kterou si uvědomovala, se vydávala v odhalujícím oblečení do ulic.

Svůj sociální experiment nazvala Wait Watchers a nešlo o žádný komplikovaný koncept, protože se pouze postavila na dobré místo a pak s pomocí svého kolegy pozorovala pohledy lidí, kteří sledovali její rozměrnější tělo. Inspiroval ji k tomu pobyt na newyorském Times Square, kde lidé nahlas komentovali její postavu, a tak vytvořila výzvu, v rámci níž chtěla zjistit, zda dokáže zachytit odsuzující pohled lidí i na fotografiích.

Následně dostávala od lidí na internetu podpůrné vzkazy o tom, aby začala cvičit či se malovat, a tak tyto aktivity prováděla přímo na ulici a nadále zachycovala reakce lidí. Haley díky svému nápadu vydala i knihu, kterou si můžeš koupit na tomto odkazu, a kromě mnoha pozitivních komentářů byla i obětí kritiky za to, jak prvoplánově svou sérii vymyslela.

Domů
Sdílet
Diskuse