Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
s AXE
2. dubna 2018 19:13
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Jak zvýšit sebevědomí? Máme triky, které ti pomůžou při pracovním pohovoru, ale i na rande

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sebevědomí je důležitá věc, ovšem je potřeba se s ním naučit pracovat.

Sebevědomí: postoj k sobě samému, povahový rys, nízká, či vysoká. Jde definovat jakkoli, ale může být výraznou bariérou k dalšímu rozvoji – jak pracovnímu, tak osobnímu. Pojďme se proto podívat na body, které dopomůžou k posílení tvého sebevědomí.

1. Afirmace 

Afirmace je tak trochu věda, ale pokud se správně používají, můžou velmi dobře dopomoct k dosažení téměř jakéhokoli cíle. Jde vlastně o opakování pozitivní myšlenky, která nás přiblíží ke skutečnosti. Ať už jde o formule typu „Jsem skvělý v tom co dělám.“ nebo např. „Zkoušku v pohodě zdolám.“, všechny udržují pozornost na úspěšné zdolání všeho, čeho zrovna chceme dosáhnout. Důležitý aspekt je dosáhnout dobrého pocitu a všímat si všech svých myšlenek. Ať jde zrovna o zdraví, vztahy, kariéra, peníze a podobně. 

Jak zvýšit sebevědomí? Máme triky, které ti pomůžou při pracovním pohovoru, ale i na rande
 

2. Představivost

Nejen říkat, ale i představovat. Zkus si představit konkrétní situace, které nastanou, pokud se ti podaří něco, z čeho máš strach. Přemýšlej nad tím. Jak toho dosáhlo tvé imaginární já? A stojí to za to? Cítíš se u toho dobře? Budeš se cítit ještě lépe, až toho doopravdy dosáhneš.

3. Postavení těla, výraz ve tváři

Přímý pohled do očí, úsměv a vzpřímený postoj by měl být základem každého sebevědomého člověka. Když se usmíváme, tak chrlíme po okolí nejen pozitivní emoce. Negativita a rezignovanost na život tě nikdy nikam neposunou. Také je potřeba se obklopovat podobně smýšlejícími lidmi, protože není nic horšího, než být v blízkosti toxických lidí.

Jak zvýšit sebevědomí? Máme triky, které ti pomůžou při pracovním pohovoru, ale i na rande
Zdroj: maxpixel.freegreatpicture.com

4. Naučit se říkat „ne“

Ne. Tak jednoduché slovo, ale vyslovit ho při nějakém důležitém rozhodnutí může být pěkně složité. Ozvat se, když se nám někdo nelíbí, překročit ten práh strachu a říct toto slovo může být klíčem ke zvětšenému sebevědomí. Je potřeba říct NE sebekritice a svým chybám.

5. Dotahovat věci do cíle

Není nic lepšího, než skutečné výsledky, které za sebou máš. Proto se snaž jít vždycky za svým cílem. A nemusí jít ani o nijak velkolepé vize. Začni nízkými cíli, od nichž se odpichuj, mluv o nich a nesnižuj jejich hodnotu. Brzy přijde čas, kdy se k tobě přidají i ostatní a ty zjistíš, jak ohromně důležité pro sebevědomí jsou výsledky.

6. Pozitivita

Když se naučíš říkat ne, musíš se naučit myslet pozitivně a umět také říkat ano. Pozitivní myšlení pomáhá těm nejlepším a ještě se u toho cítí dobře. Psychickému stavu to velmi dopomůže.

Jak zvýšit sebevědomí? Máme triky, které ti pomůžou při pracovním pohovoru, ale i na rande
Zdroj: Daniel Xavier/Pexels.com

7. Vystoupení z komfortní zóny

Abychom se mohli připravit na všechny pozitivní i negativní chvilky v životě. Nemáš dobrý pocit z mluvení s cizími lidmi? Mluv s cizími lidmi. Bojíš se zítřejší schůzky, že pomýšlíš o jejím zrušení? Jdi na ní!

Je to tak snadné a přitom tak těžké, jak jen může být, ale pravda je, že když se budeš podobným způsobem „otrkávat“, časem už ti ani konverzace nepřijdou tak těžké, na schůzky se začneš těšit a všechny obtíže najednou nebudou žádný zásadní problém.

8. Příjemná vůně

Připadat si krásně je jeden z velmi důležitých aspektů při posílení sebevědomí. Když se člověk zpotí např. ve spěchu, není to příjemná věc. Je důležité odpočívat a věnovat důslednou pozornost své hygieně a vůni. Může ovlivnit maximum věcí. 

Ke svěžímu pocitu ti může snadno dopomoct AXE GOLD Edition se širokou škálou deodorantů a sprchových gelů.

Domů
Sdílet
Diskuse