Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2018 19:24
Čas čtení 0:00
Sona O.

Dětem, které uvízly v jeskyni v Thajsku, chtějí nainstalovat internet. Budou tak moci komunikovat s rodinami

ZAJÍMAVOSTI THAJSKO
Uložit Uložené

Záchrana uvězněné skupiny je náročná. Vláda se zatím alespoň snaží o instalaci optického kabelu.

Jak jsme již na Refresheru zmiňovali, děti ztracené v thajské jeskyni se po 9 dnech našly živé. Záchranáři však mají vážné problémy s jejich vysvobozením, protože jediná cesta vedoucí ven z jeskyně je zaplavena. V jeskyni jsou již od 23. června.

Thajská vláda nyní pracuje na tom, aby mohla děti spojit s okolním světem. Do jeskyně jim plánuje nainstalovat optický kabel, který jim zajistí připojení k internetu. Pod zemí je uvězněno 12 chlapců a jejich trenér.

K prvnímu pokusu o instalaci došlo již v úterý, ale elektronika byla vodou poškozena. Jakmile se jim instalace podaří, chlapci se budou moci spojit se svými rodinami pomocí videohovoru.

Kluci jsou všichni členy fotbalového týmu ve věku 11 až 16 let a jejich trenérovi je 25. Vláda jim zatím dává lekce plavání a potápění, aby tak v krajním případě mohli z jeskyně proplout na svobodu. Skupinu našli v pondělí a od té doby s nimi neustále komunikují záchranáři, doktoři, psychologové i námořnictvo.

Jeskyně byla náhle zaplavena z důvodu začátku období dešťů v Thajsku. Když do ní v 23. června fotbalový tým vstoupil, byla pravděpodobně suchá, ale déšť cestu ven zcela zablokoval bahnem a troskami jeskyně. Nejhorší je, že období dešťů se ani náhodou neschyluje ke konci a voda bude pravděpodobně jen stoupat.

Domů
Sdílet
Diskuse