Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2018 11:50
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Polomrtvý vlk téměř zemřel kvůli hlavě zaseknuté v plastovém kanystru. Několik dní nejedl a zachránili ho až kolemjdoucí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Smutný záběr z Indie odráží chování naší společnosti.

Hromadící se plastový odpad patří mezi největší hrozby současné éry a není pochyb o tom, že pokud budeme nepozorní, plast se může postarat o skutečně katastrofické situace. Dokazuje nám to i virální fotografie vlka indického, který v lese bojoval o život. Zvířeti se totiž zasekla hlava v plastovém kanystru a celé dny se nemohlo dostat k jídlu. Kanystr v sobě naštěstí měl díry, vlk tak mohl dýchat i pít, jeho stav však rozhodně nebyl záviděníhodný.

Vlk se pohyboval v lese u města Nagpur, kam se vydal i 26letý amatérský fotograf Tanay Panpalia, který v lesích lovil pěkné záběry. Shodou okolností narazil i na vlka zaseknutého v kanystru a všiml si, že šelma je vážně podvyživená. Když viděl, jak bezmocně tápe lesem, bylo mu jasné, že ubohého vlka nemůže nechat jen tak.

Tanay si vlka vyfotil a hned kontaktoval odpovědné složky. Než však ochranáři dorazili, Tanay s kamarády zvíře dvě hodiny sledoval, aby samo nezahynulo v lesích. Fotka je několik měsíců stará, ale pozornosti se jí dostává až nyní, protože byla nominována v prestižní soutěži NatureInFocus Photography.

Domů
Sdílet
Diskuse