Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2018 12:11
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dva dědečkové utekli z domova důchodců na největší metalový festival. Našli je ve tři ráno

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zážitek, jaký se už nikdy nezopakuje, vymysleli dva stařečci v domově důchodců.

Bez letních festivalů si velká část z nás nedokáže představit červenec či srpen. Mezi milovníky festivalů přitom nepatří jen mladí lidé, ale i starší generace, která zažila divoké koncerty i za svých časů. Touha po zážitku a dobrodružství pohltila i dva německé staříky žijící v domově důchodců ve vesničce Wacken.

Vesnice pravděpodobně běžnému člověku nic neříká, ale milovníci metalové hudby ho považují za svůj druhý domov. Festival Wacken Open Air se tam koná již dlouhá léta a postupem času se z něj stal největší metalový festival na světě, což zaujalo i naše dva dědečky.

Zaměstnanci domova důchodců museli okamžitě zavolat policii poté, co muže nenašli při kontrole pokojů. Policisté se vydali na pátrání, protože muži nebyli zvyklí na život bez podpory pracovníků zařízení, ale nikdo nečekal, že je najdou ve tři ráno na metalovém festivalu.

Dva dědečkové utekli z domova důchodců na největší metalový festival. Našli je ve tři ráno
Zdroj: Andreas Lawen/Wikimedia Commons

Muži zákona prohlásili, že dědečkové byli při nalezení dezorientovaní. Okamžitě je posadili do přivolaného taxíku, který pro jistotu eskortovali zpět do domova důchodců.

Staříci si očividně volné chvíle na festivalu užili a zavzpomínali na staré dobré časy, kdy letní festivaly pravidelně vymetali i oni. Nic se jim v davu více než 80 tisíc lidí naštěstí nestalo a kdoví, zda si nehrkli i pár panáků, aby se dostali do podobné nálady jako návštěvníci kolem.

Domů
Sdílet
Diskuse