Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2018 14:27
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Podívej se, jak vypadá nová kolekce batohů Eastpak x Raf Simons, inspirovaná dekadentní drogovou kulturou

REFRESHER
Uložit Uložené

Český a slovenský launch kolekce batohů Eastpak x Raf Simons proběhl v pražském Freshlabels Backpack Store, který nás přenesl do Prahy 90. let.

Původní představení kolekce bylo součástí přehlídky na newyorském Men's Fashion Weeku. Právě tam byla odprezentována kolekce pro Rafovu vlastní značku. Nachází inspiraci v dekadentní drogové kultuře a kromě jiného využívá printů z filmu My děti ze stanice ZOO nebo tragikomické divadelní hry DRUGS od Cookie Mueller a Glenna O'Briena.

Právě do těchto rovin se stylizoval i československý launch, kterému dali ve Freshlabels lokální twist. Celý obchod se totiž proměnil v pražské ulice 90. let s důrazem na estetizaci „low-life“. Místo My děti ze stanice ZOO se kreativní tým Freshlabels přiklonil k českému kultovnímu snímku Mandragora.

Život na ulici, problémy s drogami, zkušenosti s prostitucí a organizovaným zločinem přiblížili i průvodci z Pragulicu, kromě jiných např. známá postava pražských ulic, Karim. Kontrastem k těmhle drsným příběhům byla citlivá hudba plná emocí od českého producenta dné, který předvedl svůj live set, a květinová výzdoba z květinářství Plevel.

V nabídce Freshlabels nově najdete čtyři siluety z téhle kolaborace, čítající dva klasické batohy a dva zástupce nastupujícího trendu sling bags, a to jednak v černé, ale také cihlové henna variantě. Jedná se o oversized siluety, jejichž objemová kapacita se pohybuje okolo 30 litrů.

Více informací o jednotlivých modelech batohů si můžeš prohlédnout na stránkách https://www.freshlabels.cz/eastpak-raf-simons/.

Domů
Sdílet
Diskuse