Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2018 10:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

EA Sports už Cristiana Ronalda odstranilo z webu, v Nike jsou znepokojení. Portugalce se zastal jen Juventus

SPORT FIFA
Uložit Uložené

Portugalský fotbalista se dostal do těžké situace.

Portugalec Cristiano Ronaldo čelí obvinění ze znásilnění, které se mělo odehrát před téměř 10 lety. I když samozřejmě platí presumpce neviny a fotbalista nebyl usvědčen, množství lidí si už stihlo vytvořit vlastní názor na základě dokumentů, které byly zveřejněny.

Veřejné mínění se rozdělilo na dva tábory a zareagovat museli i společnosti, jež Ronalda finančně podporují. EA Sports postavilo na tváři Cristiana Ronalda celou reklamní kampaň kolem hry FIFA 19, což se ukázalo jako komplikace.

Po obvinění proto EA Sports odstranilo tvář Cristiana Ronalda z webu a změnilo i profil na Twitteru, kde dosud svítil Ronaldo v dresu Juventusu.

V prohlášení EA Sports konstatovalo, že od svých atletů očekává chování shodné s firemními hodnotami, a tak bude situaci v nejbližším období monitorovat.

Na margo situace už vydala prohlášení i společnost Nike. Americká firma s Ronaldem podepsala kontrakt v hodnotě 1 miliardy dolarů, takže bude zajímavé sledovat, jak se k tomu postaví. Zatím se vyjádřila, že dění monitoruje a učiní všechny potřebné kroky poté, co se situace vyjasní.

Cristiana Ronalda se výrazně zastal pouze současný klub Juventus Turín. Ve vyjádření se píše, že Cristiano je obrovský profesionál a šampion, za kterým klub stojí, a nezmění to ani obvinění.




Domů
Sdílet
Diskuse