Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2018 14:24
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Může být nejluxusnější SUV planety ještě luxusnější? Za 46 milionů korun ano

TECH
Uložit Uložené

O víc než metr delší rozvor činí z luxusního Cullinana pozoruhodnou limuzínu.

Nelze říci, že by Rolls-Royce Cullinan patřil mezi málo exkluzivní SUV na trhu, právě naopak, jde o to nejluxusnější a nejdražší sériově vyráběné vozidlo této kategorie na světě. Klassen, německá firma známá prodlužováním vozidel, má však na věc jiný názor, a proto na trh právě uvádí prodloužené provedení přepychového SUV.

Podstatou úpravy je zvětšený rozvor o citelných 1016 milimetrů, čímž celková délka karoserie představuje impozantních 6357 milimetrů. 4,3metrový rozvor zaručuje značně více prostoru pro zadní posádku, kde kraluje maximální pohoda a luxus. Přesnější specifikace zadního „salonku“ zatím nejsou známy, dá se však předpokládat, že nemalý nárůst rozměrů s sebou přinese minimálně dvě další sedadla umístěná proti směru jízdy.

Může být nejluxusnější SUV planety ještě luxusnější? Za 46 milionů korun ano
Zdroj: www.klassen.de

Společnost Klassen má v plánu nabízet i pancéřové provedení s balistickou ochranou úrovně 7 nebo až 9. O pohon se samozřejmě nadále stará dvakrát přeplňovaná V12 o objemu 6,75 l; s výkonem 420 kW/571 koní a točivým momentem 850 Nm.

Podrobnější technické specifikace se dozvíme později, dodejme však to, že cena prodlouženého Cullinana bude přibližně na úrovni 1,8 milionu eur (přes 43 milionů korun). Dosud nevznikl ani jeden hotový exemplář, pokud však přijde objednávka, v průběhu půl roku se to změní. Ostatně, Klassen je na takové chuťovky stále ve střehu.

Domů
Sdílet
Diskuse