Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. října 2018 18:54
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Nově můžeš na Facebook přidávat i 3D fotky. Funkce dokáže z klasického snímku vytvořit pohyblivý záběr

TECH
Uložit Uložené

Facebook je schopen určit vzdálenost objektů na fotografii a podle toho s nimi následně hýbat v prostoru.

Facebook, jako jedna z největších sociálních sítí, si pravděpodobně uvědomuje fakt, že velké množství uživatelů stále více preferuje spíše Instagram pro sdílení svých fotografií.

Ten však také patří pod Zuckerbergovu společnost, ale protože Mark chce, aby byly všechny jeho sociální sítě stejně populární, snaží se aby byl Facebook stále atraktivnější a inovativnější.

Právě proto přichází aplikace s revoluční novinkou s názvem 3D Photos. Už asi i z názvu chápeš, o co asi půjde, ale pro ucelené vysvětlení – tato funkce dokáže z obyčejné fotografie vytvořit unikátní pohyblivý 3D snímek, která se hýbe v závislosti na tvé manipulaci se smartphonem.

Tuto technologii naštěstí společnost implementovala přímo do aplikace Facebook, a proto si nebudeš muset stahovat žádné dodatečné appky. Funkce se nachází v nabídce při přidávání nového příspěvku na tvé stěně. Pokud bys to nemohl najít, pomůže ti tento návod:

Novinka je v současnosti dostupná zatím jen na některých platformách, konkrétně v rámci systému iOS či VR aplikace, která se dá používat v Oculus prohlížeči na zařízení Oculus Go nebo ve Firefoxu na zařízení Oculus Rift. Kdy bude funkce dostupná i pro Android uživatele zatím ještě známé není.

Abys však vytvořil 3D fotografii, potřebuješ smartphone vybavený duální kamerou (například iPhone 7 a 8 ve verzi Plus nebo novinky X a XS). O zbytek se už postará umělá inteligence, která automaticky rozezná objekty a zpracuje je tak, aby se při naklápění hýbaly.

Domů
Sdílet
Diskuse