Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2018 20:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Instagram se chce zbavit scrollování. Odhaluje novinku, díky níž bude stačit ťuknutí

TECH
Uložit Uložené

Sociální síť neustále vylepšuje maličkosti, které ovlivňují uživatelský zážitek.

Popularita sociálních sítí se v poslední době naklání na stranu Instagramu. Zejména vizuální materiál si lidé mnohem raději vyhledají právě na Instagramu, a tak se fotky či videa na Facebooku ztrácejí mezi tunami článků a statusů od přátel. Musíme však uznat, že nekonečné scrollování může palec unavit.

Očividně si toho všimli i vývojáři z Instagramu, protože pro vybranou skupinu uživatelů už před pár dny zpřístupnili novou experimentální funkci. Díky ní v sekci „Explore“ nemusíš scrollovat, aby ses dostal z jednoho příspěvku na druhý, ale úplně stačí jedno ťuknutí.

Instagram v testovací fázi funkci představil se slovy, že přes příspěvky můžeš pohodlně procházet jako při prohlížení příběhů svých známých.

Samotná sociální síť v prohlášení uvedla, že neustále testuje nové funkce, které by mohly zpříjemnit její používání, ale nijak nespecifikovala to, zda a kdy bude procházení příspěvků pomocí ťuknutí zpřístupněno pro širokou veřejnost.

Aplikování nové funkce přitom vůbec není plánováno přímo ve feedu uživatele, takže nejdříve zřejmě bude testováno a případně implementováno jen v sekci „Explore“.


Domů
Sdílet
Diskuse