Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2018 10:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na Facebooku budeme moci smazat odeslanou zprávu. Sociální síť funkci testuje v Messengeru

TECH
Uložit Uložené

Na sociální síti často odešleme zprávy, kterých pak litujeme.

Miliony z nás roky sní o tom, že jednoho dne budeme mít na Facebooku možnost odstranit zprávy, aniž by si je naši přátelé stihli přečíst. Odstraňování zpráv by se dalo využít zejména v situacích, kdy si člověk po pár sekundách rozmyslí, co vlastně napsal, a pak zbytečně svého rozhodnutí lituje.

Už na jaře tohoto roku se v médiích objevily informace o tom, že z konverzací mezi uživateli a zakladatelem Markem Zuckerbergem byly tajemně smazány zprávy právě od Zuckerberga, a tak se k ním nemohli vůbec dostat.

Možnost smazat zprávu přitom dnes v Messengeru existuje, jenže smazat zprávu můžeš jen na své straně. V praxi to znamená, že ty už zprávu nevidíš, zatímco v konverzaci tvého komunikačního partnera zůstává.

Na Facebooku budeme moci smazat odeslanou zprávu. Sociální síť funkci testuje v Messengeru
Zdroj: Jane Manchun Wong / Twitter

Po prvotních informacích a indiciích z jara začíná funkce vymazání zprávy konečně nabírat reálných kontur. Na sociální síti Twitter se objevily screenshoty od Jane Manchun Wong, která měla šanci vyzkoušet si funkci přímo v Messengeru.

Po delším podržení konkrétní zprávy vyskočily dvě možnosti – smazat a zrušit její odeslání. Samotný Facebook se k fotografiím vyjadřovat nechtěl, ale nepřímo existenci funkce potvrdil, protože konstatoval, že interně společnost testuje řadu experimentálních doplňků a vymazávání odeslaných zpráv by klidně mohlo být jedním z nich.

Zatím není jasné, kdy by měla být funkce dostupná pro širší veřejnost a ani to, zda a jaký časový limit na vymazání zprávy po odeslání uživatelé dostanou. V Gmailu na to mají 30 sekund a v Messengeru by to mohlo být i pár minut.

Domů
Sdílet
Diskuse