Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2018 13:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Milovaný přehrávač Winamp hlásí na rok 2019 velkolepý návrat

TECH HUDBA
Uložit Uložené

Snad nebude chybět ani charakteristická lama.

Pokud jsi počítač nezačal používat v posledních letech, pak jsi s velkou pravděpodobností vyrůstal na hudebním přehrávači Winamp. Kdysi v minulém desetiletí snad nebyl počítač, kde bys přehrávač s charakteristickou lamou nenašel, avšak ve vlastnictví společnosti AOL postupem let upadl do zapomnění.

Média ho před pár lety prohlásila za mrtvou aplikaci a skutečně tomu nebylo jinak. Poslední vážná aktualizace přišla v roce 2013 a od té doby na trhu dominují služby jako iTunes, Spotify, Apple Music či Google Music Library. Winamp však na rok 2019 chystá velkolepý návrat.

Přehrávač v roce 2014 odkoupila firma Radionomy, a i když s ním dosud nic neudělala, její šéf Alexandre Saboundjian nyní ohlásil velké novinky. Příští rok máme očekávat novou verzi Winamp 6, jejímž hlavním cílem bude konsolidace hudebního zážitku do jedné aplikace.

Společnost chce dosáhnout toho, abys ve Winampu mohl poslouchat své Spotify playlisty, podcasty, vlastní MP3 skladby z počítače, hudbu z cloudu či streamovat rádiové stanice.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Zatím nebyly zveřejněny žádné bližší informace, avšak prohlášení vypadá jako menší revoluce. Fanoušci Winampu se z nostalgie určitě radují. A to je možná překvapí informace o tom, že dodnes přehrávač po celém světě využívá až 100 milionů lidí. Co nám známá lama přinese příští rok? Necháme se překvapit.

Domů
Sdílet
Diskuse