Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2018 11:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Michael Jordan a Drake investují miliony do elektronických sportů

TECH
Uložit Uložené

I zahraniční umělci a sportovci jsou jednoduše byznysmeni, kteří vědí, kam investovat vydělané miliony.

Každý úspěšný a v první řadě bystřejší umělec či sportovec využívá vydělané miliony i jinak, než k užívání si luxusu. Je totiž důležité dokázat peníze správně investovat, což se při správném zacházení časem stane dalším zdrojem příjmů. Tomuto jednoduchému principu snad rozumí každý, včetně Drakea, který je známý také tím, že je dlouhodobě fanouškem elektronických sportů.

Tento fenomén se k nám dostal před pár lety a za krátkou dobu změnil všechny hráčské stereotypy a trendy. E-sports jdou stále nahoru, stoupá jim sledovanost a zájem o turnaje, ale v první řadě se se zájmem ozývá stále více sponzorů ochotných utratit obrovské sumy za viditelnou propagaci.

I proto se nyní Champagne Papi rozhodl investovat zatím neznámou částku do jedné z nejrychleji rostoucích hráčských organizací – 100 Thieves. Ta aktuálně zastřešuje týmy věnující se League of Legends, Call of Duty, Clash Royale a Fortnite, přičemž právě poslední jmenovanou hru si na streamu před pár měsíci  zahrál i samotný 6 God.

Po vzoru Drizzyho se nechala inspirovat i legenda Michael Jordan, který si koupil podíl ve společnosti aXiomatic, která má na starosti jeden z nejznámějších týmů Team Liquid. Ten je podle dostupných zdrojů aktuálně nejlépe vydělávajícím v rámci celého průmyslu elektronických sportů, takže legenda NBA očividně ví, co dělá.

Organizace má v současnosti úspěšné týmy v CS: GO, League of Legends a Dota 2, ale brzy má v plánu své portfolio rozšířit. My budeme zvědaví, kdo další se bude nápadem těchto dvou velikánů inspirovat, a ty nám klidně v diskusi prozraď, do kterých e-sportů bys investoval.

Michael Jordan a Drake investují miliony do elektronických sportů
Zdroj: Riot Games
Domů
Sdílet
Diskuse