Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2018 15:27
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Vatikán vydal vlastní verzi Pokémon Go. Namísto příšerek chytáš světce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hra také umožňuje přispět na charitu.

Není to tak dávno, co celý svět zasáhla Pokémon Go mánie. Hra byla spuštěna v červenci 2016 na principu rozšířené reality a okamžitě se stala jednou z nejpopulárnějších a nejstahovanějších aplikací. V ulicích téměř každé země jsi mohl potkat lovce Pokémonů, bez ohledu na věk či pohlaví.

O podobný úspěch se nyní snaží i katolická církev. Vydala totiž hru na smartphone, která se velmi podobá té, v níž chytáš japonské kapesní příšerky, ovšem s tím rozdílem, že místo nich sbíráš světce či jiné známé postavy z Bible.

Aplikace nese název Follow JC Go!, a tedy Následuj Ježíše Krista Go! a její princip je téměř úplně stejný jako u předlohy. Nečekej však souboje v arénách či lovení do pokéballů. Namísto toho se k tobě biblické postavy přidají po správném zodpovězení na otázku s náboženskou tématikou.

Rychlejšího sbírání bodů můžeš dosáhnout například častějšími modlitbami nebo prostřednictvím mikrotransakcí, jejichž výtěžek putuje na dobročinné účely.

Novinka byla vytvořena u příležitosti Světového dne mládeže 2019 v Panamě, který se uskuteční začátkem příštího roku a vyšla zatím jen ve španělštině. Vatikán má však v plánu přidat i další jazyky. Hra je dostupná na platformách iOS i Android.

Domů
Sdílet
Diskuse