Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2018 20:11
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Tvůrci League of Legends čelí žalobě z důvodu sexuálního obtěžování a diskriminace žen

TECH
Uložit Uložené

Bohužel, i v roce 2018 tento problém přetrvává.

Populární hra League of Legends vyšla již v roce 2009 a od té doby se stále drží na prvních příčkách mezi nejhranějšími tituly na světě. Za tímto kultem stojí herní studio Riot Games.

Kdekdo by si řekl, že díky takovému úspěchu bude uvnitř studia vládnout přívětivá nálada. Opak je však pravdou, a to minimálně z pohledu ženského osazenstva.

Dvě zaměstnankyně totiž podaly žalobu za opakované sexuální narážky od mužských kolegů a diskriminaci jejich pohlaví, například z pohledu platové politiky uvnitř firmy. Údajně totiž měly dostávat menší platy než kolegové na stejných pozicích.

Tvůrci League of Legends čelí žalobě z důvodu sexuálního obtěžování a diskriminace žen
Zdroj: Chris Yunker / Flickr.com

Obě ženy po společnosti požadují, aby jim byla vyplacena náhrada škody v podobě částky, kterou dostali mužští kolegové za stejně odvedenou práci.

Uvnitř 42stránkové žaloby jsou popsané jednotlivé činy, které musely ženy trpět a které jsou ve studiu na denním pořádku.

Kromě fyzického osahávání na intimních partiích mělo docházet k neustálým narážkám jako například konverzacím o znásilnění nebo simulování sexu. Zcela běžné byly i hromadné e-maily s vtipy ponižujícími ženy.

Domů
Sdílet
Diskuse