Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2018 14:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple začíná znovu vyrábět iPhone X z minulého roku. Po slabých prodejích novinek přistoupil k radikálnímu kroku

TECH
Uložit Uložené

Kalifornská společnost zřejmě očekávala mnohem větší zájem.

I když Apple nepochybně patří mezi nejsilnější a nejznámější společnosti na světě, v posledních měsících zažívá komplikace při výrobě a prodeji nových iPhone modelů z roku 2018.

Ani jedna z novinek XS, XS Max, ani později vydaný XR se neprodávají tak, jak by si kalifornská firma představovala, a tak Apple před pár týdny omezil prodej všech tří modelů.

V Japonsku dokonce snížil cenu za nový iPhone XR, aby pomohl prodejům, avšak omezení výroby novinek přinutilo Apple změnit současnou strategii.

Po představení novinek letos rovnou prohlásilo, že loňský iPhone X přestává ve svých obchodech prodávat, jenže situace se změnila.

Ačkoliv výrobu novinek omezil, Apple má se Samsungem uzavřenou smlouvu na nákup určitého počtu OLED obrazovek. Namísto obrazovek pro nové mobily tak objednal starší OLED displeje pro iPhone X.

Kromě toho se prý firma podle zpráv získaných periodikem Wall Street Journal raduje z faktu, že součástky staršího iPhonu X jsou dnes levnější, a tak může nahradit ztrátu způsobenou slabými prodeji novinek.

Po představení nových zařízení obvykle Apple zlevní starší smartphony, a proto se poptávka po výborném iPhone X zvýšila a i díky němu se mohla společnost v uplynulém fiskálním roce opět těšit z rekordních příjmů. Co to však vypovídá o budoucnosti iPhonů?

Apple začíná znovu vyrábět iPhone X z minulého roku. Po slabých prodejích novinek přistoupil k radikálnímu kroku
Zdroj: Smartmania.cz/Youtube
Domů
Sdílet
Diskuse