Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2019 9:48
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Rychleji nabitý iPhone? Těchto 10 technologických triků musíš znát i ty

Rychleji nabitý iPhone? Těchto 10 technologických triků musíš znát i ty
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://unsplash.com/photos/f-gxmsZlj9c" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">unsplash.com</a>
TECH
Uložit Uložené

10 tipů, které možná neznáš, ale určitě se ti budou hodit.

Neustále se učíme nové věci a to platí i u činností, které jsou denní rutinou. Dali jsme dohromady 10 užitečných tipů v oblasti technologií, se kterými se setkáváš denně a usnadní ti život. Některé pravděpodobně znáš, některé ti možná v budoucnu pomůžou.

Připrav se na zkoušku pomocí testů z internetu

Pokud se chceš stoprocentně připravit na zkoušku, zkus si najít testy na internetu. Napiš do Googlu „site:edu [název předmětu či zkoušky] exam“. V češtině najdeš méně výsledků, ale pokud se připravuješ na test, který probíhá v angličtině, tento trik ti může výrazně pomoci při přípravě.

Když se snažíš najít nějaká skripta nebo vhodný materiál ke studiu, v tom ti zas může pomoci Google Scholar.

Mobil si můžeš nabít rychleji

Za půl hodiny musíš jít z domu a tvůj mobil mele z posledního. Dáš ho na nabíječku a modlíš se, aby baterka změnila barvu z červené alespoň na žlutou. Abys dosáhl maximálního efektu a nečekáš důležitý hovor, zapni si režim Letadlo. Mobil se ti bude nabíjet o něco rychleji a může ti to pomoci, extrémní rozdíl ale neočekávej.

Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať
Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať Zdroj: unsplash.com

Vystřihni si GIF z YouTube

Chtěl bys z části videa na YouTube udělat GIF? Není to vůbec složité. stačí napsat „gifs“ místo „youtube“ v linku. Pak si jen vybereš, co chceš vystřihnout. Vypadá to takto.

Zjisti, jak na tobě bude vypadat tetování

Přemýšlíš nad vhodným tetováním, ale nejsi si jistý, jestli to na tobě bude vypadat dobře? Žádný problém. Stránka Momentary Ink je na to jako stvořená.

Kupuješ nová sluchátka? Pusť si Bohemian Rhapsody 

Pokud máš možnost vyzkoušet několik sluchátek či repráků, pusť si jednu z nejznámějších písniček od Queen. Má totiž velký rozsah vysokých a nízkých tónů, takže budeš schopen lépe rozeznat kvalitu zvuku.


Píšeš e-mail? Adresáta napiš až na konci

Stal se ti někdy trapas, že jsi odeslal e-mail ještě předtím, než jsi ho stačil zkontrolovat? Případně jsi byl v půlce a nějakým zázrakem jsi klikl na tlačítko odeslat? Příště prostě nevyplňuj adresáta hned na začátku. Udělej to až tehdy, kdy bude e-mail připraven k odeslání.

QR kód miesto hesla na Wi-Fi

Otravuje tě, když na párty za tebou každý chodí s tím, jaké máš heslo na Wi-Fi? Máme pro tebe jednoduché řešení. Místo hesla vytvoř QR kód k přihlášení, vytiskni ho a zavěs ho na viditelné místo.

My jsme na zkoušku použili involvedwifi.com a vše funguje, ale stránek, které nabízejí tuto službu, je několik.

Rád zkoušíš nové hry? Na Steamu je můžeš vrátit

Pokud si rád zahraješ méně známé či nové tituly a bojíš se, že tě nebudou bavit, Steam je na zkoušení jako stvořený. Můžeš vrátit prakticky každý produkt, ale má to dvě podmínky – musíš se rozhodnout do dvou týdnů a nehrát hru více než dvě hodiny.

Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať
Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať

Došel inkoust? Protřepej náplň a změň barvu

Pokud už ti vynechává tiskárna a nutně potřebuješ vytisknout pár stran, změň v nastaveních barvu na #010101 (šedá). Předtím ještě vytáhni náplň a pořádně protřepej. Po této proceduře ještě pár stran zvládneš.

Chceš se maximálně soustředit? Pusť si písničky z her

Jeden z těch starších triků. Pokud se učíš a jsi ten typ, který preferuje spíše hudbu než ticho, zkus svůj playlist obohatit o písničky z videoher. Jsou totiž složeny tak, aby se hráč maximálně soustředil na svůj výkon. Podobného efektu dosáhneš například i při sportovním výkonu.

Domů
Sdílet
Diskuse