Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. ledna 2019 0:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Miliardář si za 238 milionů dolarů koupil v New Yorku nejdražší apartmán v historii USA

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nemovitosti v New Yorku nepatří mezi nejlevnější.

Většina mladých, kteří přemýšlí o své budoucnosti, zřejmě očekává, že si jednoho dne vezmou hypotéku, koupí útulný byt či dům a budou ji několik desítek let splácet. Štěstí se samozřejmě nemůže usmát na každého, avšak miliardář Ken Griffin, zakladatel fondu Citadel, si na nedostatek financí nemusí stěžovat.

Minulý týden prokázal obrovskou hodnotu svého majetku, když si opatřil nejdražší příbytek v historii Spojených států amerických za 238 milionů dolarů. Jen tak mimochodem, cena dosavadní nejdražší nemovitosti v USA byla 137 milionů dolarů v roce 2014.

Koupil si apartmán v mrakodrapu 220 Central Park South, který je momentálně stále ve výstavbě. Příbytek bude mít 4 podlaží a novému majiteli nabídne fantastické výhledy na celý New York s dominantním Central Parkem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený QB Advertising (@quallsbenson),

Griffin zřejmě do uplynulého týdne vstoupil správnou nohou, protože si stihl koupit i dům u samotného Buckinghamského paláce v Londýně, za který však zaplatil „jen“ 124 milionů dolarů. Ve srovnání s pálkou v New Yorku si možná ani nevšiml, kolik peněz mu odešlo.

Nejde dokonce ani o první velké nákupy nemovitostí, jelikož Griffin vlastní příbytek za 60 milionů v Miami, apartmán za 59 milionů v Chicagu a množství méně hodnotných nemovitostí v různých částech Ameriky.

Ve zmíněném mrakodrapu si již apartmány pořídilo několik prominentních tváří, a tak může být developer nadmíru spokojen. Nedávno se na veřejnost dostala informace, že v mrakodrapu by mělo být prodáno již 83 % všech apartmánů, což znamená, že developer už v této chvíli na stavbě parádně vydělá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nicole.Panos.with.Elliman (@nicole.panos.with.elliman),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @nyconstructionphoto,

Domů
Sdílet
Diskuse