Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2019 9:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mladík, jehož matka neuznává vakcíny, se v den 18. narozenin nechal očkovat proti všem možným nemocem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sám přišel na to, že jeho matka uvěřila lžím.

Člověku se občas zastavuje rozum, když si čte příspěvky ve skupinách, kde lidé prostě odmítají respektovat vědu. Čím dál více lidí věří nepravdivým informacím o škodlivosti vakcín, a tak ohrožují sebe i své okolí.

Nejhůř na tom jsou miminka, jejichž rodiče vakcíny neuznávají, a tak tyto děti následně čelí obrovskému riziku, že jim zdraví nabourá choroba vymýcená před desítkami let.

Mnozí si ani neuvědomují, že v některých zemích světa matky kráčejí kilometry pěšky jen proto, aby své děti mohly nechat očkovat a ochránily je před zbytečnými chorobami. Ne, vakcíny nejsou žádnou vládní konspirací, pomocí níž se nás elity snaží ovládat.

Mladík, ktorého matka neuznáva vakcíny, sa na 18. narodeniny nechal zaočkovať proti všetkým možným chorobám
Mladík, ktorého matka neuznáva vakcíny, sa na 18. narodeniny nechal zaočkovať proti všetkým možným chorobám Zdroj: US Army

Když vyrostl, uvědomil si to i 18letý Ethan Lindenberger. Nedávno na Reddit zveřejnil příspěvek o tom, že jeho rodiče věří v škodlivost vakcín, považují je za spiknutí, a tak ho nikdy nedali očkovat proti žádnému onemocnění.

On si však postupem času začal uvědomovat, že je vystaven stále většímu riziku, a tak po oslavě 18. narozenin napsal na internet, aby mu lidé poradili, kde se může nechat očkovat.

Ochotně mu poradily stovky lidí. Díky nim zjistil, kde se může o vakcínách informovat, které pro něj budou prospěšné a kolik ho budou stát. Nakonec šel a navzdory nespokojenosti jeho matky se už nechal očkovat proti chřipce i viru HPV, přičemž v následujících týdnech si rezervoval další vakcíny.

Nikdy totiž nebyl očkován ani proti nemocem jako příušnice, žloutenka či spalničky, a tak chtěl svou křivdu napravit. Inspiroval tím mnoho teenagerů s podobnými rodiči.

Domů
Sdílet
Diskuse