Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2019 9:06
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Šéf kampaně proti povinnému očkování se nakazil planými neštovicemi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Massimiliano Fedriga v současné době čelí velké vlně kritiky.

Portál DailyMail ve své publikací informoval o nedávné hospitalizaci italského politika Massimiliana Fedriga, který se nakazil planými neštovicemi. Tento případ by nebyl vůbec ničím zvláštní, kdyby Fedriga nepatřil mezi hlavní aktivisty bojující proti povinnému očkování dětí.

Sám sice v pozdějším období přiznal, že jeho děti jsou očkovány, ale trvá na tom, aby rodiče nemuseli být ze zákona přinuceni nechat své děti před nástupem do školy očkovat. V nemocnici strávil 4 dny a na sociálních sítích svým fanouškům sdělil, že se již zotavuje v klidu domova a cítí se dobře.

Doporučeno
Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech 21. února 2019 11:42

Nakažení vedoucí tváře antiočkovací kampaně dalo samozřejmě příležitost druhé straně, která na jeho chybu ihned poukázala. Respektovaný mikrobiolog Roberto Burioni na portálu MedicalFacts napsal, že pokud by byl Fedriga očkován, nic by se mu nestalo. Naopak kdyby se mu podařilo nakazit těhotnou ženu, následky by byly podle Burioniho hrozivější.

Jako příklad zmínil potenciálně znetvoření dítěte či potrat. Italský politik Massimiliano Fedriga se brání tím, že byl odjakživa za očkování, ale na docílení konsenzu vyzýval k vytvoření jakési aliance s rodinami, opovrhoval však nuceným očkováním dětí prostřednictvím legislativy.

Domů
Sdílet
Diskuse