Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2019 0:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Berlíně se porvali fanoušci dvou znepřátelených youtuberů. Zasahovat muselo až 100 policistů

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Berlínem se fanoušci youtuberů prohnali jako smršť.

Množství dnešních internetových influencerů si neuvědomuje, jak obrovský vliv mají na veřejnost a své followery. Smutným příkladem nesprávného vlivu se stali dva youtubeři z Německa, kteří se dostali do konfliktu a namísto konstruktivní debaty vyhecovali své fanoušky, aby vyšli do ulic Berlína a pobili se.

Na náměstí Alexanderplatz v německém hlavním městě se podle policistů mělo shromáždit více než 400 lidí. Skupina se rozdělila na dvě části podle youtuberů a nakonec se spustila bitva, do níž museli zasáhnout muži zákona. Těch přišlo více než 100.


Britské BBC píše, že v jednu chvíli se prý bilo přibližně 50 lidí, což není v centru Berlína zřejmě nejvhodnější způsob trávení volného času, a tak do hry vstoupily policejní pepřový sprej a slzný plyn.

Nikomu se naštěstí nic vážněji nestalo, mezi hromadou lidí se zranili dva policisté a několik lidí muselo být vyšetřeno kvůli podrážděným očím, což způsobil právě slzný plyn, jinak se bezpečnostním složkám podařilo dav rozdělit a zabránit zbytečné eskalaci.

Zasahující policisté zadrželi devět rváčů, jimž hrozí obvinění z výtržnictví, a později vydali prohlášení, kde influencery vyzývají, aby se chovali zodpovědněji. Youtubeři Thatsbekir a Bahar Al Amood svou vinu samozřejmě popřeli, bitvu prý nijak nezapříčinili. Bezpečnostní složky však konstatují, že takovýmito konflikty si tvůrci zvyšují popularitu.

Domů
Sdílet
Diskuse