Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. dubna 2019 9:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Internet zaskočily mléčné žlázy v ženských prsou. Mnoho lidí si uvědomilo, že dosud viděli jen mužské svalstvo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Desítky tisíc lidí obrázek na sociální síti okomentovaly.

Vždy, když jsi pozoroval anatomii lidského těla, zřejmě jsi narazil jen na zobrazení mužského svalstva. Mužská kostra se používá na biologii ve školách, ale najdeš ji i v ordinacích lékařů po celém světě. Množství lidí si proto neuvědomilo, že ženské svalstvo se bude v některých oblastech výrazně lišit.

Upozornil na to uživatel Twitteru @lemonadead, který sdílel obrázek zobrazující stavbu ženského svalstva. Zaujala ho zejména hrudní oblast, kde se ženské a mužské tělo odlišují prsy, upozornil Huffington Post.


Základ prsu tvoří mléčná žláza tvořena lalůčky, které můžeš vidět na fotografii. Žláza má za úkol produkovat mléko v případě, že žena kojí, a pomocí mlékovodu směřujícího z lalůčků se tekutina dostává až do bradavek, odkud ji může dítě pohodlně konzumovat.

Někteří lidé však byli zaskočeni tím, jak mléčná žláza vypadá. Na první pohled připomíná kvítek, což podotkli uživatelé Twitteru. Nejdříve měli pocit, že se dívají na umělecké dílo, ve kterém někdo pokryl ženský hrudník květinami, ale opak byl pravdou.

Autor příspěvku po mnoha reakcích konstatoval, že není důvod reagovat na tyto žlázy zhnuseně, vždyť je to jedna ze stovek fascinujících částí lidského těla zformována evolucí.

Domů
Sdílet
Diskuse